Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση συνθετικών χλοοτάπητων σε δύο Νηπιαγωγεία της πόλης μας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση συνθετικών χλοοτάπητων σε δύο Νηπιαγωγεία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα στα 3ο και 12ο Νηπιαγωγεία τα μικρά παιδιά δεν θα έχουν πλέον τον κίνδυνο να κτυπήσουν σοβαρά εάν πέσουν στο προαύλιο, αφού το υλικό που τοποθετήθηκε απορροφά τους όποιους κραδασμούς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και οι γονείς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την τοποθέτηση του.

Παραπάνω αναφερθήκαμε στα θετικά της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα.

Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη διαφωνία μας, την οποία αρκετές φορές έχουμε αναφέρει στο παρελθόν και μέσα από τις στήλες μας αλλά και δημόσια στο Δήμαρχο κ. Καπλάνη.

Είναι αποδεκτό πως οι συνθετικοί χλοοτάπητες μαζεύουν μύκητες  οι οποίοι δεν εξολοθρεύονται ακόμα και με το πιο δραστικό καθαριστικό.

Η κατασκευή τους είναι τέτοια, η οποία ευνοεί την ύπαρξη αυτών των επικίνδυνων μικροοργανισμών.

Π.χ. εάν ένα ζώο (σκύλος, γάτα, κ.ά) ουρίσει στον χλοοτάπητα οι παθογόνοι οργανισμοί δεν θα απορροφηθούν, ούτε θα εξαφανιστούν από αυτόν.

Εάν λοιπόν κάποιο παιδί ή μεγάλος πέσει στον χλοοτάπητα ή ακουμπήσει τα χέρια του σε αυτόν είναι πιθανόν τα μικρόβια να μεταφερθούν σε αυτά και η μεταφορά τους στον άνθρωπο μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Βεβαίως η παρατήρησή μας αυτή δεν έχει σκοπό να μειώσει το έργο, πιστεύουμε όμως πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άλλο υλικό στο προαύλιο, καταλληλότερο για τα παιδιά.