Δήλωση του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου σχετικά με το 6ο Νηπιαγωγείο

.

Γράφαμε εχθές πως γονέας, παιδιού που πηγαίνει στο 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας στην οδό Δόξης, σε επικοινωνία με την εφημερίδα μας, υποστηρίζει πως το χωμάτινο προαύλιο του μπορεί να μεταφέρει ασθένειες, εάν σε αυτό έχουν αφοδεύσει αδέσποτα ζώα και τα μικρά παιδιά στο διάλειμμα έρθουν σε επαφή με τα χώματα αυτά.

Επιπλέον μας ανέφερε πως συχνά τα νήπια πέφτουν και χτυπάνε στα χώματα ή σε κουκουνάρια που υπάρχουν στο προαύλιο.

Μας δήλωσε πως παλαιότερα ο δήμος είχε υποσχεθεί στους γονείς, πως θα έβαζε συνθετικό χλοοτάπητα στον χώρο, αλλά κάπου ξεχάστηκε το θέμα και είναι ευκαιρία να του το υπενθυμίσουμε.

Ο Δήμαρχος κ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ απαντώντας στον συμπολίτη μας, υποστηρίζει πως ποτέ δεν υποσχέθηκε να βάλει χλοοτάπητα στο 6ο Νηπιαγωγείο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μίχου:

“ΣXETIKA ME TO 6ο NHΠIAΓΩΓEIO. OYΔEΠOTE YΠOΣXEΘHKA NA BAΛΩ XΛOOTAΠHTA ΣTO XΩMA. ΘA HMOYN ΠOΛY ANOHTOΣ AN TO EKANA. TA ΠAIΔIA ME TH ΦPONTIΔA TΩN NHΠIAΓΩΓΩN MΠOPOYN KAI ΠPEΠEI NA ΠAIZOYN ΣTO XΩMA. AN OXI YΠAPXEI KI AΛΛO ΠPOAYΛIO, XΩPIΣ XΩMA. AN YΠAPXOYN KOYKOYNAPIA, AΣ TA MAZEΨOYN.

O KAΘE ΓONIOΣ EXEI THN AΠOΨH TOY. THN AKOYME. TO NHΠIAΓΩΓEIO ΛEITOYPΓEI 20 XPONIA. TO ΠEPIBAΛΛON EINAI IΔANIKO. ΠOΛΛOI ΘA TO ZHΛEYAN ME ΠEYKA, XΩMA, EΞOXH”.

Σημειώνουμε πάντως πως το 2022 σε ανάλογο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, γράφαμε:

Προ μηνών γονείς των παιδιών που πάνε τα παιδιά τους  στο 6ο Νηπιαγωγείο στην οδό Δόξης είχαν αναφερθεί στο προαύλιο του, το οποίο είναι γεμάτο πέτρες, κουκουνάρια και πευκοβελόνες.

Ζητούσαν τον καθαρισμό του, για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν σε αυτό στα διαλείμματα, ενώ είχαν λάβει κάποια διαβεβαίωση όπως μας είχαν πει για το ρίξιμο στο χώρο του προαυλίου ειδικού χώματος που δεν λασπώνει.

Γονιός επικοινώνησε με την εφημερίδα μας εχθές το πρωί για να μας ενημερώσει πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αλλάξει στο προαύλιο…”