Παρέλαση μηχανών απίστευτων επιδόσεων, στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας – Φυσικά και βέσπες ρομαντικές και αθάνατες

Όσοι αψήφησαν το έντονο κατά διαστήματα κρύο και το αεράκι και βρέθηκαν στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας εχθές το απόγευμα, αποζημιώθηκαν με το παραπάνω αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό μοτοσυκλετών και βεσπών που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2024.

Μηχανές ακριβές, γρήγορες, φινετσάτες, επιθετικές και κλασικές.

Η μία ομορφότερη από την άλλη έγιναν αντικείμενα θαυμασμού μικρών και μεγάλων που βρέθηκαν τόσο κοντά σε τέτοια δίτροχα θηρία. 

Όλες ήταν φανταστικές, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επιδόσεις που σε αφήνουν άναυδο όταν τις μαθαίνεις.

Από τα δίκυκλα που είδαμε στην πλατεία ξεχωρίσαμε τέσσερα.

Το καθένα από αυτά για το δικό του λόγο.

1. KAWASAKI NINJA – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΤΕΖΑΝΑΚΗΣ

Πρόκειται για το μοντέλο που οδηγούσε ο ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ στην ταινία TOP GUN.

Η ταχύτερη μηχανή από αυτές που παρουσιάστηκαν εχθές στην πλατεία (260 χλμ.)

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΤΕΖΑΝΑΚΉΣ στη φωτογραφία μας,  παλαιότερα είχε πάρει μέρος σε αγώνες ταχύτητας, αργότερα βρέθηκε στην υποστηρικτική ομάδα μηχανών ταχύτητας, σαν μηχανικός και τώρα έχει τη δική του επιχείρηση στην πόλη μας εμπορίας και service μηχανών (Ελ. Βενιζέλου και Παπαφλέσσα).

……………………..

2. HONDA – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ

Επί πολλά χρόνια το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής HONDA είχε το “μονοπώλιο” στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Γρήγορη μηχανή για την εποχή της, βαριά και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι στο να τις οδηγούν.

Την μηχανή κατέχει ο συμπολίτης μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ, όπως και αρκετές άλλες από χόμπυ. Καλοδιατηρημένη απέσπασε το θαυμασμό για το ξεχωριστό στιλ της, ενώ οι φάροι όπως και τα υπόλοιπα λειτουργούν σαν καινούργια. Η σειρήνα της δε, ξεκούφανε την πλατεία…

……………………….

3. TCB – ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το παλαιότερο μηχανάκι που εμφανίστηκε στην πλατεία ήταν ένα TCB. Μετράει δεκαετίες στην πλάτη του αλλά ποτέ δεν πρόδωσε τον ιδιοκτήτη του, αγαπητό εργαζόμενο στο δήμο μας.

Καθημερινά τον μεταφέρει τόσα χρόνια, αγκομαχώντας ορισμένες φορές, όταν το καβαλάνε δύο άτομα, αλλά πεισματικά δεν χάνει δρομολόγιο και ο εργαζόμενος μεροκάματο…

……………………………

4. HARLEY DAVIDSON – Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Από μία εκδήλωση σαν κι αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει το αστέρι.

Μία κατάμαυρη, από τα καινούργια μοντέλα της  HARLEY DAVIDSON, λίγο πιο μακριά από  τις υπόλοιπες μηχανές στην πλατεία, αφού η παρουσίαση αφορούσε Ιαπωνικές μηχανές, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Μηχάνημα για εξορμήσεις, βόλτες, τουρισμό.

………………………….

Ιδιαίτερο κομμάτι της παρουσίασης δίτροχων ήταν η θρυλική VESPA. 

Αρκετές βέσπες βρέθηκαν στο χώρο της πλατείας. Ορισμένες από αυτές μετράνε δεκαετίες ζωής. Οι ιδιοκτήτες τους τις φροντίζουν και τις έχουν σαν καινούργιες και εκείνες με τον ιδιαίτερο ήχο της μηχανής τους πάνε παντού. Μάλιστα υπάρχει και Σύλλογος ιδιοκτητών βέσπας στην Αθήνα ο οποίος απαριθμεί αρκετά μέλη.

……………………………..

Δυστυχώς ο άσχημος καιρός δεν επέτρεψε περισσότερο κόσμο να βρεθεί στην πλατεία και τα μουσικά συγκροτήματα έπαιξαν μπροστά σε λίγο κόσμο πολύ όμορφη, δυναμική μουσική και όμορφες εκτελέσεις τραγουδιών.