Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Τα έλλογα έργα της ζωής της Πένυς Παπαδάκη, παρουσιάστηκαν στο κέντρο λόγου και τέχνης Ε.Γ. Αρβελέρ»

 

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2024, στο αίθριο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης “Ελένη Γ. Αρβελέρ”, παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια ίδρυσης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας,  το σύνολο του έργου της Πένυς Παπαδάκη, της έξοχης συνδημότισσας μας λογοτέχνη.

Στο κατάμεστο χώρο του δήμου μας, ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος στο χαιρετισμό του, μίλησε για την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, την παρουσίαση του συνόλου του έργου της Πένυς Παπαδάκη και την διάχυση του πνευματικού πλούτου, με τον οποίο δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να “γνωριστούν”, να επικοινωνήσουν, να αισθανθούν. Εξήρε το λιτό χαρακτήρα της, τη διακριτικότητα και την ευγένεια της συγγραφέως, αλλά και τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και τον “ωκεανό συναισθημάτων”, που ένιωσε διαβάζοντας το έργο της “Πολυξένη”. “Διαβάζοντας το βιβλίο σου σε ξαναγάπησα βαθειά, πολύ Πένυ. Τιμάς ειλικρινά την πόλη μας, να έχεις πνευματική ζωντάνια και σ’αυτό το χώρο να συναντιέται το δικό σου πνεύμα με τον οίστρο της Αρβελέρ, που μας χάρισε το όνομα της εδώ”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος απευθυνόμενος στην Πένυ Παπαδάκη.

Αποσπάσματα του έργου της Πένυς Παπαδάκη, διάβασαν οι συγγραφείς Δήμητρα Ιωάννου, Σπύρος Πετρουλάκης και Κώστας  Ιωακειμίδης, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Τζώρτζη και Σωζία Μαράκη, η καθηγήτρια Μάρω Λαζάρου αλλά και η ίδια η συγγραφέας. Στο μουσικό μέρος της όμορφης αυτής βραδιάς, τραγούδησαν ο γνωστός “Λαθρεπιβάτης” Γιάννης Νικολάου, η ερμηνεύτρια Μηδεία Χουρσουλίδου, ενώ την συνόδεψε στην κιθάρα η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία της.