Θεοφάνεια με παγωνιά σε όλη τη χώρα – Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στην Αττική

Η κακοκαιρία με το όνομα «Αριάδνη» άρχισε να χτυπά από το απόγευμα της Πέμπτης τη χώρα.

Στην Αττική σήμερα:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Αττική. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για το λιμάνι του Πειραιά καθώς, στο Αιγαίο πνέουν άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Το κρύο σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι τσουχτερό και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους μηδέν βαθμούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρίσκονται σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού».

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7 με 8 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.