Έντονη κατά διαστήματα, αλλά εποικοδομητική, η συνάντηση – συζήτηση Μίχου με κατοίκους της οδού Κουντουριώτη

.

Πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί (Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024) στην πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΛΙΘΟΣ) συνάντηση του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου με τους κατοίκους της οδού Κουντουριώτη με θέμα την ενημέρωση σχετικά με το έργο αυτό και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως έχει προκύψει πρόβλημα με το βάθος που περνάνε τα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ από το δρόμο (όπως είχαμε γράψει προ εβδομάδων), αφού ενώ είχαν τοποθετηθεί σε βάθος ενός και πλέον μέτρων, με διάφορες εργασίες που έγιναν στην κατασκευή του δρόμου, αυτά είναι σε πολύ χαμηλό βάθος πλέον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι και για την ασφάλεια των κατοίκων.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως ήδη η μελέτη για το βάθεμα των καλωδίων έχει ολοκληρωθεί και σύντομα ξεκινάει από το ΔΕΔΔΗΕ η εργασία αυτή.

Αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσουν ξανά τα έργα.

Ανακοίνωσε πως τελικά θα γίνουν θέσεις πάρκινγκ και από τις δύο πλευρές του δρόμου, σε αντίθεση με την πρώτη απόφαση που προέβλεπε από την μία πλευρά και όπου υπάρχουν πάρκινγκ με άδεια σε σπίτια, αυτά δεν θα κλείσουν από παρτέρια ή άλλες κατασκευές.

Επίσης δήλωσε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2025, το αργότερο, ενώ ελπίζει πως εάν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα απρόβλεπτα, ίσως πριν τα Χριστούγεννα να είναι έτοιμο.

Επίσης πληροφόρησε πως δεν θα στρωθεί η Κουντουριώτη με άσφαλτο, αλλά με ειδικό τσιμέντο που δεν θα αντανακλά τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά πιθανόν να τις μειώνει κι όλας.

Κάτοικοι που πήραν το λόγο, οι περισσότεροι αγανακτισμένοι από τις καθυστερήσεις, τα χώματα, τα σκοτάδια και τα διάφορα άλλα προβλήματα ακόμα και στις μετακινήσεις τους, δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για όσα βιώνουν, εδώ και μήνες, ενώ έκαναν αναφορά σε τραυματισμούς παιδιών, αλλά και μεγάλων από πεσίματα στα χώματα και άλλα υλικά που υπάρχουν σκόρπια στον χώρο του δρόμου.

Επίσης αναφέρθηκαν σε σάπιες σωλήνες παροχής νερού που υπάρχουν στο δρόμο  και χρειάζονται αντικατάσταση, πριν πέσει από πάνω τους το νέο οδόστρωμα.

Άλλοι έκαναν αναφορά στην έλλειψη από την μελέτη, κατασκευής, υποδομής για το φυσικό αέριο, θέμα όμως που άπτεται της εταιρείας Φυσικού Αερίου.

Ο κ. Μίχος δεσμεύτηκε πάντως πως θα ενισχύσει τον φωτισμό της οδού Κουντουριώτη, από την οδό Λέσβου έως την οδό Διστόμου, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των κατοίκων.

Σε παρατήρηση – ερώτηση της εφημερίδας μας πως κανένας κάτοικος δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κατασκευαστεί στην οδό Κουντουριώτη, αφού ο δήμος δεν έχει δείξει κάποια σχέδια, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Σέργη δεσμεύτηκε πως μόλις ολοκληρωθούν αυτά, θα μας δοθούν.

Την ίδια υπόσχεση είχε λάβει η εφημερίδα μας προ μηνών, σε επίσκεψή της επί τούτου στη δημαρχία.