Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αγίας Βαρβάρας μαζί με τους απεργούς στη πύλη του ΨΝΑ – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αγίας Βαρβάρας μαζί με τους απεργούς στη πύλη του ΨΝΑ – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής  που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2024, στηρίζει από την αρχή τον αγώνα ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει και εμπορευματοποιεί τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την αστική δικαιοσύνη με fast track διαδικασίες έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ, ωστόσο η απεργία πραγματοποιήθηκε με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου. Επίσης αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία και φορείς όπως παραρτήματα της ΟΓΕ, Ενώσεις Γονέων, Σωματεία Συνταξιούχων, τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Αττικόν», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», Ασκληπιείο, ενώ ψηφίσματα αλληλεγγύης εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Μεταξά», «Άγιος Σάββας» κ.ά.

Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίας Βαρβάρας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ,  Β. Γκιτάκος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η σημερινή κινητοποίηση δίνει απάντηση στις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Έκανε λόγο για τα γρήγορα αντανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης να βγάζει παράνομες τις απεργίες, αλλά παράλληλα να κλείνει τα μάτια στα εργοδοτικά εγκλήματα με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους την ώρα της εργασίας, στη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «κοιλάδα των Τεμπών». Δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τους φορείς για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων.