Καθαριότητα και βαψίματα στο μνημείο για τους έξι εκτελεσθέντες συμπολίτες μας, από τους ναζί – Ο δήμος ανακοίνωσε εκδήλωση μνήμης

.

Γράφαμε εχθές πως “στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944 οι γερμανοί ναζί αποχωρώντας από τη χώρα μας, εκτέλεσαν στην πόλη μας έξι Έλληνες συμπολίτες μας, στην οδό Δούσμανη και πίσω από τον Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσας.

Η απόδοση τιμής στο παραπάνω γεγονός αποτελεί ετήσια υποχρέωση όλων των πολιτών που κατοικούν στην Αγία Βαρβάρα και δεν ξεχνούν τη φρίκη του ναζισμού.

Έως στιγμής πάντως δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση – πρόσκληση από το δήμο. Πιθανώς να οριστεί άλλη ημερομηνία απόδοσης τιμών, λόγω ότι 29 Σεπτεμβρίου είναι Κυριακή.

Η Κ.Ο.Β. του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ και ο ΔΣΕ πάντως έχουν προγραμματίσει εκδήλωση για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί, ημέρα μνήμης της εκτέλεσης των συμπολιτών μας”.

Λίγες ώρες από το δημοσίευμά μας για το εγκληματικό γεγονός του 1944, είδαμε εργαζόμενο του δήμου, στο χώρο του μνημείου να το καθαρίζει και να βάφει τα καγκελάκια του μνημείου.

Αργότερα το απόγευμα εχθές, λάβαμε και ανακοίνωση από το δήμο σχετικά με εκδήλωση που προγραμματίζει για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:00 το πρωί, από εκείνη που έχει προγραμματίσει το ΚΚΕ και Αντιστασιακές Οργανώσεις στον ίδιο χώρο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του το ΚΚΕ και Αντιστασιακών Οργανώσεων, που προηγήθηκε αυτής του δήμου: