ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ: Ενημερωτική ομιλία με Θέμα: «Θυρεοειδής αδένας: παθήσεις και αντιμετώπιση»

.

Ο δήμος μας, προκειμένου  να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας που υλοποιεί, έχει προγραμματίσει ομιλία με θέμα: «Θυρεοειδής αδένας: παθήσεις και αντιμετώπιση», με ομιλήτρια την κα Σταυρούλα Γαβριηλίδου, Ιατρό, Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο.

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού και έχει σχήμα πεταλούδας. Κύριος ρόλος του είναι να ελέγχει την ταχύτητα του μεταβολισμού και να βοηθάει το σώμα, προσδίδοντάς του ενέργεια.

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως: γενετικούς παράγοντες, αυτοάνοσο νόσημα, εγκυμοσύνη, άγχος, κακή διατροφή.

Οι παράγοντες αυτοί θα αναπτυχθούν στην ομιλία που θα λάβει χώρα την  Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11 το πρωί, στο Α ΚΑΠΗ του δήμου μας, στην οδό Καλαντζάκου αρ. 7.

Στην εκδήλωση, που θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις στην ομιλήτρια, έτσι ώστε  να αναπτυχθεί ένας χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ηρακλείου 20, τηλέφωνο: 2105690436.

Αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, Δημήτρης Ανδρούτσος, Επισκέπτης Υγείας.