Βασίλης Γκιτάκος: Δυο λόγια για τον Τάκη Γιαννόπουλο και το βιβλίο του «κρεβάτι 29»

 

Με ιδιαίτερη χαρά, ενθουσιασμό και αρκετή συγκίνηση, χαιρετήσαμε την νέα προσπάθεια του πολύ καλού φίλου και για πολλά χρόνια συμπαίκτη στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Τάκη Γιαννόπουλου, στην παρουσίαση του βιβλίου του «κρεβάτι Νο 29».

Είναι μια πραγματική μαρτυρία του Τάκη, πως βίωσε την αρκετά επώδυνη περιπέτεια υγείας του στο νοσοκομείο, όταν προσβλήθηκε από τον ιό Covid – 19.

Τόσο η πολύ ζωντανή παρουσίαση που έγινε από τους παρουσιαστές, όσο και τα τραγούδια της Στέλλας Μακρή, αλλά κυρίως η κατάθεση ψυχής του ίδιου του Τάκη Γιαννόπουλου, σε ωθούν να ανοίξεις το βιβλίο και να το διαβάσεις αχόρταγα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Τάκη γνωρίζουμε και το μεγαλείο της ψυχικής του δύναμης που διαχρονικά το έχει καταθέσει, όχι μόνο μέσα στο ταρτάν των γηπέδων ως αθλητής αλλά και στο στίβο της ζωής ως άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας, φίλος. Αυτό αναδεικνύεται και μέσα από το βιβλίο του, αλλά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όταν μάλιστα γνώριζε ότι ο ιός αποδείχθηκε θανατηφόρος για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Η ιδιαίτερη αναφορά στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε φανερώνει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, αυτό που όλος ο λαός αναγνώρισε, την γενναιότητα, το φιλότιμο, την συνείδηση, αυτών των ανθρώπων που ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές αψηφώντας τη δική τους.  Όλο αυτό κάτω από τις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, με ένα σύστημα υγεία που συνεχώς διαλύεται και εμπορευματοποιείται από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των παλαιότερων, ανάγοντας την ευθύνη του κράτους για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, σε «ατομική ευθύνη».

Εύχομαι ολόψυχα στον φίλο Τάκη να είναι καλοτάξιδο το πρώτο του βιβλίο και επιτυχημένο και με συνέχεια το νέο του ξεκίνημα.

Βασίλης Γκιτάκος

Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίας Βαρβάρας