Χιονόπτωση, κρύο, ισχυροί άνεμοι και στην πόλη μας – Απαγορευτικό Απόπλου – Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

20161229_074152

 

Συνεχίζεται και αυτήν την ώρα (08:15′) η χιονόπτωση, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και στην πόλη μας.

Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 0 βαθμούς.

20161229_073936Η Άνω Αγία Βαρβάρα έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Το βουνό πάνω από την πόλη μας έχει καλυφθεί εν μέρει με χιόνια, ενώ οι ταράτσες έχουν ασπρίσει.

Οι δρόμοι είναι βατοί αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ανηφορικά – κατηφορικά σημεία του δικτύου, στα οποία κυκλοφορούν οχήματα.

Τα πεζοδρόμια είναι παγωμένα και χρειάζεται προσοχή από τους πεζούς.

Ο άνεμος που φυσάει στην πόλη μας είναι μέτριος έως ισχυρός και καλό είναι εάν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος εξόδου από  το σπίτι μας  να το αποφύγουμε.

15740754_10211934152539396_7202410368666223946_nΟι ίδιες καιρικές συνθήκες θα υπάρχουν έως το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τους δρόμους στην άνω Αγία Βαρβάρα και ρίχνουν αλάτι όπου χρειάζεται.

Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πριν από λίγο άρχισαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και μετά τον σταθμό Ειρήνη. Μέχρι την παραλία χιονίζει αυτή την ώρα. Κλειστοί δρόμοι στην Άνω Γλυφάδα, τον Καρέα. Στη Βορειοανατολική Αττική το περισσότερο χιόνι.

Το μεσημέρι περιμένουν μεγαλύτερη χιονόπτωση οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση από χθες Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Προβλήματα με κλειστούς δρόμους στον περιφερειακό της Νέας Μάκρης, Λεωφόρο Πεντέλης, Λεωφόρο Διονύσου.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική οδό και των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου.

5864a3b9cd3a1840251fff92

Απαγορευτικό Απόπλου

Ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.