Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ για την κατάργηση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος

%cf%83%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bfΟ ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη λύπη και τη δυσαρέσκεια του, γιατί από την εγκύκλιο 190677/Δ5/10-11-2016 του Υπουργείου Παιδείας, προκύπτει η κατάργηση του θεσμού του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος σε Ανώμαλο Έδαφος.

Σε μια εποχή όπου το ζητούμενο της κοινωνίας αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) είναι η αύξηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η παρακίνηση των παιδιών ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, η απόφαση αυτή είναι απολύτως λανθασμένη.

Πολύ περισσότερο, όταν αφορά ένα αθλητικό γεγονός που διεξαγόταν επί σειρά δεκαετιών με μεγάλη επιτυχία και που κάθε χρόνο αναμενόταν με ενθουσιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους, ιδίως τους μαθητές.

Θεωρούμε δεδομένο ότι κοινός στόχος και επιθυμία όλων, Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικών, γονέων, ΣΕΓΑΣ, είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη των κινητικών δεξιοτήτων και φυσικών ικανοτήτων των μαθητών, η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων ευκαιριών να χαρούν τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, η φροντίδα για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακριβώς γι’ αυτό, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε λάθος κατεύθυνση. Να συμπληρώσει άμεσα τη σχετική εγκύκλιο, εντάσσοντας σε αυτή και πάλι το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος.

ΣΕΓΑΣ

16 Δεκέμβριου 2016