Να εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας του δήμου, αλλά να επικαιροποιηθεί…

.

Στα τέλη Ιουνίου ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος όρισε τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Μίχο σαν εντεταλμένο σύμβουλο επί της καθαριότητας.

Τομέας εξαιρετικά δύσκολος, αλλά ευκολότερος σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο δήμος έχει πλέον προμηθευτεί νέα οχήματα, απορριμματοφόρα κ.ά. τα οποία βοηθούν σε αυτόν τον τομέα.

Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Σπύρος Μίχος ανέλαβε αυτό το πόστο γράφαμε πως το σημαντικότερο σημείο στην προσπάθεια η πόλη μας να είναι καθαρή, είναι η συνεργασία του κόσμου.

Χωρίς αυτήν, η όποια προσπάθεια του δήμου για να έχουμε πόλη καθαρή, θα πέσει στο κενό και θα είναι ανεπιτυχής.

Συγκεκριμένα γράφαμε:

Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί πότε, πως και που μπορεί να βγάζει σαβούρες, μπάζα και άλλα αντικείμενα στους δρόμους, ώστε να απομακρύνονται σύντομα χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.

Επίσης ο κανονισμός καθαριότητας του δήμου που υπάρχει πρέπει να εφαρμόζεται, έως ότου επικαιροποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα.

Αφού ο δήμος αποφασίσει και καταλήξει στον νέο κανονισμό καθαριότητας, να τυπωθεί και να μοιραστεί σε όλα τα σπίτια και καταστήματα της πόλης μας, για να υπάρχει σωστή και επίσημη ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπολιτών μας…

Εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας που ακολουθεί πρέπει να πάψουν να υπάρχουν και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχουμε εμείς οι κάτοικοι αυτής πόλης.