ΠΑΔΑ: Καθαίρεση πρύτανη για υπερκοστολογημένο κτήριο -Τι απαντά (έγγραφα)

.

Την Πρόταση Δυσπιστίας έξι μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) με την οποία καθαιρέθηκε από τη θέση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) Π. Καλδής δημοσιεύει το aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία υπογράφεται από τα εσωτερικά μέλη καθηγήτριες Αθηνά – Γεωργία Αλεξοπούλου, Αρετή Λάγιου, Ευσταθία Παπαγεωργίου & Κλειώ Σγουροπούλου, καθώς και τα εξωτερικά μέλη Κωνσταντίνο Δερδεμέζη & Γεώργιο Συκιανάκη«δυστυχώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η λειτουργία του ΣΔ του ΠΑΔΑ έχει φαλκιδευτεί ανεπανόρθωτα από πράξεις ή/και παραλείψεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου, αρκετές από τις οποίες συνδέονται με τον χειρισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αγορά ακινήτου για το ‘Κέντρο Καινοτομίας στον Τουρισμού του ΠΑΔΑ’».

Να σημειωθεί ότι με δήλωσή – καταγγελία, την διερεύνηση της οποίας ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τα έξι μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, επισημαίνουν «την επιμονή του (σ.σ. πρύτανη) για την αγορά του συγκεκριμένου παλαιού ακινήτου (κατασκευής 1973 προ του αντισεισμικού κανονισμού) το οποίο στερείται μελέτης στατικής επάρκειας και πολεοδομικού φακέλου, είναι υπερτιμημένο (περί τα 8.500.000 Ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία κυμαίνεται περί τα 3.700.000 Ευρώ), σε ακατάλληλη για φοιτητές περιοχή (Σκαραμαγκά), κ.λπ.».

Προσθέτουν δε, ότι «η επιμονή τεκμαίρεται από πλείστες ενέργειές του, κυρίως δε από το γεγονός της αποστολής του σχετικού φακέλου στο Ελεγκτικό συνέδριο με τέσσερις ψήφους στους έντεκα (με χρήση της διπλής ψήφου του προεδρεύοντος τ. Πρύτανη Καθηγητή  Π. Καλδή) και τη συνεχή εκ μέρους του εισαγωγή προς έγκριση στο Συμβούλιο Διοίκησης, παρά την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της υπογραφής σύμβασης με τον προσωρινό ανάδοχο και παρά την πρόθεση της πλειοψηφίας των μελών για ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού και επαναπροκήρυξή του, ή ακόμα καλύτερα, τη διερεύνηση διάθεσης των πόρων σε στρατηγικής σημασίας στόχους του Ιδρύματος, όπως στην Έρευνα και στην Καινοτομία»

Απάντηση Καλδή

Ο κ. Καλδής απάντησε στις κατηγορίες, αναφέροντας ότι οι απαντήσεις για το κτίριο έχουν δοθεί από την Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έλεγξε το σύνολο των διαδικασιών νομιμότητας, όπως σημείωσε, κι έκανε λόγο για απρεπή, προσβλητική και αήθη επίθεση εναντίον του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ

“Δυστυχώς, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η λειτουργία του ΣΔ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει φαλκιδευτεί ανεπανόρθωτα από πράξεις ή/και παραλείψεις του τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου, αρκετές εκ των οποίων συνδέονται με τον χειρισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αγορά ακινήτου για το «Κέντρο Καινοτομίας στον Τουρισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».

Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιμονή του για την αγορά του συγκεκριμένου παλαιού ακινήτου (κατασκευής 1973 προ του αντισεισμικού κανονισμού) το οποίο στερείται μελέτης στατικής επάρκειας και πολεοδομικού φακέλου, είναι υπερτιμημένο (περί τα 8.500.000 Ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία κυμαίνεται περί τα 3.700.000 Ευρώ), σε ακατάλληλη για φοιτητές περιοχή (Σκαραμαγκά), κ.λπ.

Η επιμονή τεκμαίρεται από πλείστες ενέργειές του, κυρίως δε από το γεγονός της αποστολής του σχετικού φακέλου στο Ελεγκτικό συνέδριο με τέσσερις ψήφους στους έντεκα (με χρήση της διπλής ψήφου του προεδρεύοντος τ. Πρύτανη Καθηγητή  Π. Καλδή) και τη συνεχή εκ μέρους του εισαγωγή προς έγκριση στο Συμβούλιο Διοίκησης, παρά την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της υπογραφής σύμβασης με τον προσωρινό ανάδοχο και παρά την πρόθεση της πλειοψηφίας των μελών για ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού και επαναπροκήρυξή του, ή ακόμα καλύτερα, τη διερεύνηση διάθεσης των πόρων σε στρατηγικής σημασίας στόχους του Ιδρύματος, όπως στην Έρευνα και στην Καινοτομία.

Αξιότιμα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας,

Έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες συνεννόησης με τον κ. Καλδή, τόσο εντός των συνεδριάσεων του οργάνου όσο και κατ’ ιδίαν. Δυστυχώς, όμως, ουδεμία ευοδώθηκε ούτε και διαφαινόταν προοπτική βελτίωσης της κατάστασης για το ΣΔ και, τελικά, για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Απώτερος στόχος των μελών του ΣΔ είναι η καλλιέργεια πνεύματος εμπιστοσύνης και καλής συνεννόησης για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας.

Έχουμε συνείδηση των πρόσκαιρων αλλά σημαντικών επιπτώσεων της παύσης του Πρύτανη στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η απόφαση ήταν αναγκαία για να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία του Πανεπιστημίου μας και την προστασία των συμφερόντων όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Έχει δε ως γνώμονα, μόνο το όφελος του Πανεπιστημίου μας και κυρίως των φοιτητών μας, και δεν υπαγορεύεται από άλλου είδους δεσμεύσεις.

Ευελπιστούμε σε διάλογο και συνεργασία με όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Διαβεβαιώνουμε όλες και όλους ότι παραμένουμε αφοσιωμένες και αφοσιωμένοι στην αποστολή του Πανεπιστημίου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  για την προώθηση της ακαδημαϊκής αριστείας και της ανάπτυξης του Ιδρύματός μας, τη διατήρηση της ανοδικής του πορείας και της διαρκούς επίτευξης νέων στόχων που θα μας εδραιώνουν ολοένα και περισσότερο στον Ακαδημαϊκό Χάρτη”.

πηγή: Aftodioikisi.gr