Θρίαμβος για την Ελλάδα στο Μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες του Πλανήτη

.
Μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη της Σερβίας απέναντι στο Νότιο Σουδάν, η Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να αντιμετωπίζει την Γερμανία.
Αναλυτικά ο δρόμος για τον τελικό.

Μετά τη νίκη της ενάντια στην Αυστραλία και την 3η θέση που κατέλαβε στον A΄ όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Εθνική μπάσκετ ήθελε επικράτηση της Σερβίας με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά κόντρα στο Νότιο Σουδάν, για να συνεχίσει στη νοκ – άουτ φάση του τουρνουά.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς έκανε το χατίρι στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Εθνική μπάσκετ να προκρίνεται ως 3η από τον όμιλο και να συνεχίζει στα προημιτελικά, εκεί που θα βρει μπροστά της την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Σε περίπτωση πρόκρισης η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σερβία – Αυστραλία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
  • Γερμανία – Ελλάδα (6/8, 12:00)
  • Σερβία – Αυστραλία (6/8, 15:30)
  • Καναδάς – Γαλλία (6/8, 19:00)
  • ΗΠΑ – Βραζιλία (6/8, 22:30)
Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Γερμανία/Ελλάδα – Γαλλία/Καναδά

Σερβία/Αυστραλία – Βραζιλία/ΗΠΑ

Με την επικράτηση των Σέρβων επί των Σουδανών, “κλείδωσαν” αυτομάτως και τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών τα οποία θα διεξαχθούν όλα την προσεχή Τρίτη 6 Αυγούστου στο “Παλέ ντε Μπερσί” του Παρισιού.

Γερμανία – Ελλάδα και… Καναδάς εναντίον Γουεμπανιάμα στα προημιτελικά

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Γερμανίας – Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ στα ημιτελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι αυτό γιατί οι βάσει του συστήματος διεξαγωγής του τουρνουά οι δύο καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης (ΗΠΑ, Γερμανία) δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες μέχρι τον τελικό. Τα ζευγάρια των τεσσάρων προημιτελικών έχουν ως εξής:

ΗΠΑ – Βραζιλία: Το δίδυμο με φαβορί… που δεν σπάει ούτε αν γυρίσει ανάποδα ο Πύργος του Άιφελ. Οι Αμερικάνοι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν των Βραζιλιάνων που ευνοήθηκαν από την απουσία του Ρούι Χατσιμούρα στην τελευταία αναμέτρηση με την Ιαπωνία και πήραν στα χέρια τους το εισιτήριο της πρόκρισης χωρίς να εντυπωσιάσουν στην πρώτη φάση.

Γερμανία – Ελλάδα: Και εδώ υπάρχει ισχυρό φαβορί κι αυτό είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που εντυπωσίασαν στα τρία παιχνίδια του πρώτου γύρου, ισοπεδώνοντας εκτός των άλλων την οικοδέσποινα Γαλλία, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Βέβαια, με τους Έλληνες διεθνείς απαλλαγμένους από το άγχος και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποφασισμένο να οδηγήσει την εθνική σε ένα ιστορικό επίτευγμα… ποτέ μη λες ποτέ. Δεύτερος προημιτελικός απέναντι στα “πάντσερ” μετά τη μάχη στους “8” για το Eurobasket του 2022, όταν μιας είχαν “κόψει” το δρόμο προς το βάθρο.

Καναδάς – Γαλλία: Η τρίτη ομάδα με το απόλυτο 3-0 στην πρώτη φάση και μάλιστα σε έναν όμιλο που κάθε παιχνίδι… “θύμιζε έβδομο τελικό στο ΝΒΑ”, όπως δήλωσε ο προπονητής του Καναδά, Τζόρντι Φερνάντεζ. Με τον Γκίλτζους Αλεξάντερ σε… οργιώδη κατάσταση, οι Καναδοί θα βρουν απέναντι τους την ομάδα που προβλημάτισε περισσότερο από κάθε άλλη στα τρία πρώτα παιχνίδια της στο τουρνουά. Οι οικοδεσπότες Γάλλοι ήταν απογοητευτικοί με το κλίμα στα αποδυτήρια να μυρίζει μπαρούτι και τον Εβάν Φουρνιέ να ασκεί δημόσια κριτική στον Βενσάν Κολέ. Θα μείνει εκτός βάθρου ο Βικτορ Γουεμπανιάμα;

Σερβία – Αυστραλία: Το ήθελαν πολύ το συγκεκριμένο ζευγάρωμα στους “8” οι Σέρβοι και φάνηκε ξεκάθαρα με την αποφασιστικότητα που εμφανίστηκαν στον “τελικό” με το Νότιο Σουδάν. Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς θα είναι φαβορί, αλλά τους Αυστραλούς δεν μπορείς να τους ξεγράψεις απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Πηγή: ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;