Τριπλάσιο το κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης από το 2017

sxoleio_27Ποιους εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους αφορά η δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου σπουδών, στρατιωτικής θητείας και ανατροφής παιδιών

Η αναγνώριση πλασματικού χρόνου (σπουδών, στρατού και παιδιών) από 1/1/2017 θα κοστίζει περίπου τα τριπλάσια χρήματα λόγω της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση (νόμος Κατρούγκαλου) ο οποίος αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων για τις αναγνωρίσεις.

Είναι καλό λοιπόν για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2011 να υποβάλουν την αίτηση αναγνώρισης μέχρι τέλος του έτους (31/12/2016) για να υπολογιστούν οι πλασματικοί χρόνοι με μειωμένες τιμές.

stratos_thiteiaΟι αιτήσεις αναγνώρισης που θα κατατεθούν δεν είναι ούτε δεσμευτικές ούτε πρέπει να εξοφληθεί όλο το ποσό που θα χρεώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης υπάρχει η σχετική ελαστικότητα αν δεν υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά.

Η Υπηρεσία Συντάξεων του ΓΛΚ βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος 29. Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τη συνταξιοδότηση δέχεται μόνο κάθε Παρασκευή από 11.00 μέχρι 15.00.

Καθημερινά το ΓΛΚ είναι ανοιχτά στο ισόγειο για την προμήθεια και την υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών συνταξιοδότησης, τη χορήγηση βεβαιώσεων και την παροχή γενικών πληροφοριών.

Φωτό:EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας