Αρχίζουν να ξεραίνονται τα φυτά στο παρτέρι της οδού Θεμιστοκλέους και Ανδ. Δημητρίου

Σε ένα από τα παρτέρια στην πόλη μας με δυσκολία ευδοκιμούν φυτά που φυτεύονται από το δήμο.

Πρόκειται για το παρτέρι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ανδρέα Δημητρίου, στην πλατεία του αναψυκτηρίου “Ο ΛΙΘΟΣ”.

Κατ΄ επανάληψη ότι φυτεύεται από το δήμο σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεραίνεται και χαλάει.

Πριν λίγες εβδομάδες φυτεύτηκαν κάποιες πικροδάφνες στη θέση δεκαπέντε άλλων που χάλασαν, ενώ το ίδιο είχε συμβεί σε μια κουκουναριά (πλαϊνή φωτο), σε ένα άλλο δένδρο που την αντικατέστησε επίσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Γράφαμε πρόσφατα πως μία νέα κουκουναριά που φυτεύτηκε προ μηνών δείχνει σημάδια ανησυχητικά. Επίσης και ορισμένες πικροδάφνες αρχίζουν να ξεραίνονται επίσης.

Το παρτέρι ποτίζεται κατά καιρούς και από την υδροφόρα του δήμου με νερό της γεώτρησης του δήμου.

Ο παλαιός δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας κ. Μανούσος Πανόπουλος, υποστηρίζει πως πιθανόν το νερό της γεώτρησης δεν είναι κατάλληλο για τα φυτά και ζητά να ελεγχθεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν ο δήμος να τοποθετήσει γύρω – γύρω χαμηλή περίφραξη ώστε να μην εισέρχονται σε αυτό για τις ανάγκες τους τετράποδα, τα οποία είναι ο λόγος που τα φυτά ξεραίνονται.

Επειδή η κατάσταση είναι συγκεκριμένη, ο δήμος ας προχωρήσει και στα δύο παραπάνω προτεινόμενα, αφού δεν μπορεί έως τώρα να αντιμετωπίσει την καταστροφή των φυτών.