Εκλογές ΑΣΔΑ: Πρόεδρος ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας

.
Απόντες από την επαναληπτική ψηφοφορία ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς

Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) εξελέγη ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, μετά τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη εκλογική διαδικασία, στις 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίρμπας είχε αναδειχθεί και πάλι πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ωστόσο χρειάστηκε και νέα ψηφοφορία καθώς είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από την πλευρά του απερχόμενου -επί οκτώ χρόνια- προέδρου και δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, σχετικά με την εγκυρότητα της πρώτης διαδικασίας.

Στις επαναληπτικές εκλογές συμμετείχαν οι επτά από τους εννέα δημάρχους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Ιλίου, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω), ενώ ηχηρές απουσίες ήταν αυτές των δημάρχων Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και Φυλής, Χρήστου Παππού. Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση, οι επτά δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του Συνδέσμου και την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Της τελευταίας συνεδρίασης προήδρευσε η δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου, απόντος του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Επίσης, αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ εξελέγη ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αναδείχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Δημήτρης Κουκουβίνος.

Το νέο προεδρείο δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, διεκδικώντας περισσότερους πόρους για τη δημιουργία υποδομών και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, δήλωσε: «Ενωμένοι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα της Δυτικής Αθήνας, δημιουργώντας για τις πόλεις μας όλα όσα αξίζουμε με όλες τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη ζωή για τους πολίτες. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ».

Πηγή: attica24