Πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση της ΚΟ της Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ

.
Δελτίο Τύπου  ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 27 Μάη πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση της ΚΟ της Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, υπεύθυνη της Διατμηματικής επιτροπής της ΚΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών-προσφύγων- περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.
.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρθηκε τόνισε συγκεκριμένα τους λόγους που επιβεβαιώνουν πως το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να είναι η ουσιαστική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει το λαό στην φτώχεια και τους πολέμους, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει έντονους προβληματισμούς για την ίδια την ΕΕ και συνέχισε λέγοντας πως το ΚΚΕ θα γίνει η φωνή των εργατικών διεκδικήσεων και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο όπου παίρνονται οι αντιλαικές αποφάσεις αλλά θα είναι και η μαχητική αντιπολίτευση στο δρόμο του αγώνα όπου ανατρέπονται στην πράξη οι αποφάσεις αυτές τις οποίες στηρίζουν μέχρι κεραίας η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία τόνισε ότι αυτές τις τελευταίες μέρες τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του χρειάζεται να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις με το ψηφοδέλτιο στο χέρι για να μη χαθεί καμία εργατική – λαϊκή ψήφος. Να φτάσει το κάλεσμα του Κόμματος πλατιά στις εργατογειτονιές της Αγίας Βαρβάρας, εκεί που ο κόσμος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια του την πείρα και να τα κάνει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Δεν είναι δυνατό ο εργαζόμενος όποιο κόμμα (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Αριστερά – Ελληνική Λύση) και να ψηφίζει να του βγαίνει στην ουσία η πολιτική που εξυπηρετεί η ΝΔ αφού αυτά τα κόμματα σε επιπεδο Βουλής και Ευρωβουλής απογειώνουν τη σύμπλευση τους με την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δηλαδή να κάνει κριτήριο τους όρους δουλειάς και ζωής, την ακρίβεια, τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που βάζουν σε κίνδυνο τον λαό της. Κριτήριο να γίνει ποιος είναι δίπλα στον λαό καθημερινά, στους χώρους δουλειάς, ποιος είναι μπροστάρης στους αγώνες του, όπως αυτοί που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες, όπως στις μεγαλειώδεις απεργίες, ποιος βγήκε μπροστά για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη «Γιούλα» που φέτος έβαλε λουκέτο, ποιος ήταν συνοδοιπόρος σε κάθε αγώνα για την Παιδεία, την Υγεία, τους πλειστηριασμούς. Τόνισε ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θα είναι εδώ και στις 10 Ιούνη γι’αυτό πρέπει να δώσουμε στην ΕΕ μια ισχυρή απάντηση με δυνατό  ΚΚΕ για να έχει ελπίδα ο λαός!
.
 Η δραστηριότητα της ΚΟ της Αγίας Βαρβάρας εντείνεται τις επόμενες ημέρες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις με σταθμό την συγκέντρωση στις 5 Ιουνίου στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.