Δήμαρχος Αιγάλεω: «Δωρεάν φοίτηση των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς»

Η κοινωνική πολιτική σε μια εποχή ακραίων ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά επιβίωσης είναι στρατηγική προτεραιότητα του νέου δημάρχου Αιγάλεω Λάμπρου Σκλαβούνου όπως δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ.

Ποιες είναι οι βασικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε θέματα καθημερινότητας των δημοτών και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής;

 Η άσκηση μιας προοδευτικής και εξειδικευμένης Κοινωνικής Πολιτικής, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αποτελεί για τη δημοτική μας αρχή προτεραιότητα μέγιστης σημασίας, αλλά και μια δέσμευση αρχών απέναντι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που -ως τελικοί αποδέκτες- μπορούν να αξιολογήσουν την προσπάθειά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, με κορωνίδα την πρόσφατη απόφασή μας για την κατάργηση των τροφείων και τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας την εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών για την απασχόληση, την προαγωγή της υγείας και την εδραίωση της κοινωνίας της γνώσης. Επιπλέον καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών του δήμου, μέσα από ένα πλήθος μικρών και μεγάλων έργων. Προτεραιότητά μας αποτελεί επίσης, το πράσινο, η περιβαλλοντική προστασία και η καθαριότητα, καθώς και οι κρίσιμοι τομείς της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και της παιδείας.