Εκλογές στον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αγίας Βαρβάρας

.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Ο σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας είναι μια γυναικεία οργάνωση, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Μέσα από τον Σύλλογό μας, οι γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας, αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις μορφές της γυναικείας ανισοτιμίας , της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των γυναικών.

Ως Σύλλογος Γυναικών μας απασχολεί και αγωνιζόμαστε για κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή και καθημερινότητα της γυναίκας
·     Γιατί θέλουμε και μας αξίζει να έχουμε εργασία και ζωή με δικαιώματα.
·     Κόντρα στην εργασιακή ζούγκλα που η ευελιξία, η αβεβαιότητα και το άγχος δε μας αφήνουν να αναπνεύσουμε.
·     Γιατί θέλουμε και μας αξίζει να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και την οικογένειά μας.
·     Με πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό που παλεύουμε να πάψουν  να είναι ένα ακόμα ακριβό εμπόρευμα.
·     Γιατί θέλουμε και μας αξίζει να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης.
·     Πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για εμάς και τις οικογένειές μας.
·     Γιατί θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σύγχρονα, πλήρως στελεχωμένα και ασφαλή σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ο Σύλλογος Γυναικών βρίσκεται καθημερινά πλάι στις γυναίκες της γειτονιάς, είτε είναι μέλη του Συλλόγου μας είτε όχι, για να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματά μας.
  • Οργανώνουμε την πάλη των γυναικών ενάντια σε αυτούς που γεννούν και τρέφουν την πολύμορφη βία κατά των γυναικών, σε αυτούς που την ασκούν.
  • Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που βιώνει τη βία στη δουλειά, στο σπίτι, εκεί που σπουδάζει, που αθλείται, στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις.
  • Είμαστε ενάντια στις πολεμικές μηχανές που έχουν στήσει ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση που σκορπούν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά.
  • Είμαστε αλληλέγγυες στους λαούς και τις γυναίκες που γίνονται θύματα των εγκληματικών τους σχεδίων με τελευταίο έγκλημα αυτό ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συναντάτε.

Μας ξέρετε:

  • Αναδείξαμε τα ζητήματα της Υγείας αφού δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας στο δήμο μας για να καλύψει τις ανάγκες μας.
  • Βγήκαμε μπροστά και συνεχίζουμε, για την επαναλειτουργία του “Λοιμωδών”, ως νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό.
  • Μαζί άλλους συλλόγους και τα σωματεία περιοχών μας, βγήκαμε μπροστά ώστε καμία οικογένεια να μην πεταχτεί στον δρόμο, όπως οι λαϊκές οικογένειες που απειλούνταν με εξώδικα στην γειτονιά μας.
  • Σταθήκαμε στο πλάι των εργαζομένων, που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως έγινε με τους εργαζόμενους του δήμου μας, που βρίσκονται σε καθεστώς “συμβάσεων” εδώ και χρόνια.
  • Πήραμε την πρωτοβουλία για τον κοινό συντονισμό και αγώνα για την ακρίβεια και την υγεία με σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία της περιοχής μας.
  • Δε συμβιβαστήκαμε με την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη.
  • Συμμετείχαμε στα συγκλονιστικά συλλαλητήρια που έγιναν μαζί με όλο το λαό οργανώνοντας και στη γειτονιά μας παρεμβάσεις για να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα για να απαιτήσουμε να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι.
  • Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και συνεχίζουμε. Δε δίνουμε χάρη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Αναδεικνύουμε τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει για το λαό μας η εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις έξω από τα σύνορά μας.
  • Οργανώσαμε την αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και συμμετείχαμε στην συγκλονιστική αποστολή έμπρακτης αλληλεγγύης φορέων και εργατικών σωματείων στις πληγείσες περιοχές. Διεκδικούμε μέτρα στήριξης και υποδομές, ώστε κανένας να μην δει το βιός του να χάνεται, από την πολιτική του «επιτελικού» αστικού κράτους που οδηγεί σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.
  • Πήραμε θέση ενάντια στα περιστατικά βίας και κακοποίησης γυναικών αναδεικνύοντας τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που τα γεννούν.

Με πυξίδα τις ανάγκες μας δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

ΚΑΛΟYΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑIΚΕΣ

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΝΑ ΓIΝΟΥΝ ΜEΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ!

Έλα κι εσύ να γραφτείς και να συμμετέχεις

Στις 22 & 23 Απρίλη, 10.30 – 12.00 και 6.00 – 7.30

στα γραφεία του Συλλόγου (Σερίφου 2 , 2ος Όροφος)

Δυνάμωσε τον Σύλλογο Γυναικών για να δυναμώσει και η δική σου φωνή!

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ