Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας – Τι καταγγέλλουν γονείς – Τι απαντά η κ. Φέγγη

.
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας, για το οποίο γράφαμε εχθές το πρωί, αφού γονείς συνέχισαν και εχθές να κάνουν αναφορές και σχόλια για διάφορα θέματα που το αφορούν.
.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Alfavita Newsroom υπάρχει καταγγελία γονέα που αφορά τα στρωματάκια που χρησιμοποιούν τα νήπια και άλλες ελλείψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές κατά τη διάρκεια της ημέρας:

.

Το δημοσίευμα:

.
“Τι κατήγγειλε γονέας για νηπιαγωγείο

.

Γονέας προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία για το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας Αττικής, τονίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν.

«Η εικόνα ενός κατά τα άλλα αξιόλογου σχολείου, με υπεύθυνο και ευσυνείδητο εκπαιδευτικό προσωπικό και με ενεργό σύλλογο γονέων, αμαυρώνεται από την αδιαφορία του Δήμου», τονίζει η καταγγελία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γονέας, οι μαθητές του ολοήμερου αναγκάζονται να ξεκουράζονται κατά τις μεσημεριανές ώρες σε ακατάλληλα στρώματα, τα οποία έπειτα από πολυετή χρήση, έχουν καταστραφεί.

Τι αναφέρει γονέας:

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω μια αντικειμενικά δυσάρεστη κατάσταση που καλούνται οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας Αττικής να υποστούν. Η εικόνα ενός κατά τα άλλα αξιόλογου σχολείου, με υπεύθυνο και ευσυνείδητο εκπαιδευτικό προσωπικό και με ενεργό σύλλογο γονέων, αμαυρώνεται από την αδιαφορία του Δήμου. Ειδικότερα, οι μαθητές του ολοήμερου αναγκάζονται να ξεκουράζονται κατά τις μεσημεριανές ώρες σε ακατάλληλα στρώματα, τα οποία έπειτα από πολυετή χρήση, έχουν καταστραφεί, όπως θα διαπιστώσετε και σε φωτογραφίες που θα επισυνάψω. Ο Δήμος αρνούμενος να προβεί στην προμήθεια του συγκεκριμένης υποδομής του σχολείου, αντιπροτείνει την αγορά των στρωμάτων που τονίζω αποτελούν υποδομή του σχολείου, από τους γονείς. Πληροφοριακά πρόκειται για ένα συνολικό κόστος 1.000 ευρώ ,που ο Δήμος ενώ θα μπορούσε να διαθέσει δεν το πράττει δείχνοντας μια αδιανόητη αδιαφορία σε θέματα που αφορούν παιδιά 4-6 ετών. Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, ωστόσο στην παρούσα φάση χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας ώστε να γνωστοποιηθεί ευρέως η κατάσταση και να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Αποβλέπουμε ως γονείς και πολίτες στην υποστήριξή σας. Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μαθητών και των γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας.»

πηγή: Alfavita Newsroom

.

Με σχόλιο της η κ. A.V. στο διαδίκτυο αναφέρει:

“Εδώ απαγορεύεται στα παιδιά το τρέξιμο επειδή είναι σπασμένες οι πλάκες στην αυλή. Τι έχουμε λοιπόν; Ένα νηπιαγωγείο με σκισμένα στρώματα, σπασμένες πλάκες, άβαφο κ με σημεία στους τοίχους μέσα στις αίθουσες που έχουν πέσει, ακαθαρσίες από γάτες κ σκουπίδια και ο δήμος ενήμερος από πέρσι. Οι γονείς να βρουν προσφορές, οι γονείς να πληρώσουν για τα στρώματα αλλά κατά τα άλλα να γίνονται εκδηλώσεις κ να καμαρώνουμε για τα μισά σχολεία. Γιατί το 5ο νηπιαγωγείο ούτε που πέφτει ήξεραν!”
.
Υπάρχουν δεκάδες σχόλια από προχθές για το θέμα του 5ου Νηπιαγωγείου, τα οποίο χρειάζονται να εξεταστούν από το δήμο.
.
Πάντως η Αντιδήμαρχος επί της παιδείας κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, απαντώντας σε αυτά υποστηρίζει με δική της ανάρτηση:
.
“Όσα γράφονται είναι αδιανόητα! Ο Δήμος έχει δώσει δείγματα γραφής για τη φροντίδα των σχολείων και στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ο δήμαρχος απαγορεύει κι απο τους διευθυντές να ζητούν χρήματα από τους γονείς. Εδώ δόθηκε γραφική ύλη στα νηπιαγωγεια για να μην πληρωσουν οι γονεις, πότε συναντήθηκαν λοιπόν αυτοί οι κύριοι μαζί του και τους ζήτησε να πληρώσουν τα στρωματακια οι γονεις; Ισχυρίζονται ότι εχουν κάνει τόσα τηλεφωνήματα και ότι εχουν στείλει τόσα mail! Πόσα, πού, σε ποιόν και με ποιον έχουν μιλήσει; Η διοίκηση του δημου δεν έχει λαβει κανένα mail του ούτε τηλεφώνημα! Επίσης η αναζήτηση προσφορών δεν είναι δουλειά τους. Υπάρχει προϊσταμένη σχολειου, υπάρχει σχολικη επιτροπή, υπάρχει Δήμος. Ούτε τα παιδια κοιμούνται στο πάτωμα όπως μας διαβεβαίωσε το ίδιο το σχολείο! Η σχολική επιτροπή ήδη έχει επιληφθεί του θέματος και υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Συλλόγου Σχολικης Επιτροπής και σχολειου . Κι αν το σχολειο τελικά δεν μπορει, μπορει ο δημος. Εδω εχουν δοθει χιλιαδες και χιλιαδες στα σχολεια, σε καποια στρωματάκια ύπνου θα «κολλήσει»; Κανένα ζήτημα και κακώς που δεν επικοινωνήσατε με τη διοίκηση να σας ενημερώσει”
.
Γονείς απαντώντας στην παρέμβαση της αντιδημάρχου κ. Φέγγη υποστηρίζουν:
.

Β. Σ.:

Αλεξάνδρα Φέγγη μέχρι και τα αντισηπτικά εν μέσω πανδημίας οι γονείς τα πληρώναμε και τα πηγαίναμε στο σχολείο, εκτός και αν εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς που τα βιωνουμε.

A. V.:

“Αλεξάνδρα Φέγγη ποιος θα αναλάβει την ευθύνη κυρία Φεγγη εάν κάποιο παιδί πνίγει; γιατί εδώ μιλάμε για την ασφάλεια 50 παιδιών! Υπάρχουν γονείς που είχαν τα παιδιά τους πριν 8 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο κ είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Επίσης μέσα στον δήμο είστε, γιατί δεν ρωτατε; Ποιος είχε την ιδέα αντί να αγοραστούν καινούργια στρώματα του χρόνου να λένε στους γονείς να αγοράζουν στρωματακια αντί για sleeping bag; Για αυτό το λόγο λοιπόν εχουμε αντιδράσει. Γιατί η λύση σας αυτή ήταν. Αυτο έμμεσα υποδηλώνει ότι τα στρώματα θα αγοραστούν από τους γονείς!”
.
Η Αντιδήμαρχος κ. Φέγγη με άλλο σχόλιο της υποστηρίζει:
.
Να τα αφήσετε αυτά που ξέρετε! Ντροπή! Η διευθύντρια γνωρίζει ότι ο δήμος έχει απαγορεύσει να ζητούνται χρήματα από γονείς. Ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά μετέφερε το υλικό (γραφική ύλη κλπ) στο νηπιαγωγείο για χρήση όλων των νηπίων, όλου του χρόνου με βάση την υπόδειξη των διευθυντριών. Επίσης η διευθύντρια είναι ενήμερη ότι στο νηπιαγωγείο οι εργασίες βαφής και γενικής συντήρησης θα γίνουν στις διακοπές του καλοκαιριού. Όσο για τα στρωματάκια υπάρχει συνεννόηση με τη διευθύντρια να αγοραστούν από την σχολική επιτροπή για χρήση από το νέο σχολικό έτος. Θα έπρεπε πρώτα να την ρωτήσετε (τουλαχιστον!) Τα συνεργεία του δήμου έχουν επισκεφθεί άπειρες φορές το νηπιαγωγείο για επεμβάσεις που ζητήθηκαν από τη διευθύντρια. Όσο για τα δήθεν μειλ και συναντήσεις και αγοράστε τα οι γονείς κλπ, είναι αθλιότητες του χειρίστου είδους. Παίξτε με άλλον τρόπο. Όχι με τα σχολεία. Εδώ δεν είμαστε ευάλωτοι. Εκτίθεστε. Ο δήμος δεν άφησε ποτέ χωρίς αντισηπτικά και άλλα μέσα υγιεινής τα σχολεία. Αυτό είναι μία ακόμη αθλιότητα. Μάθατε εσεις που πεφτει το 5ο κι εμεις δεν ξερουμε! Για συνέλθετε λίγο! Η εμπάθειά σας σας κανει να μην ξέρετε τι λέτε!
.

E. S.

Αλεξάνδρα Φέγγη, κα Φεγγη αυτός είναι ο τρόπος που απευθύνεται ο Δήμος στους κατοίκους του και ειδικότερα στους γονείς που τολμούν να εκφράζουν τα παράπονα τους για το τις συνθήκες φοίτησης των παιδιών τους? Όσο αφορά στο βάψιμο του σχολείου η διευθύντρια μας είχε ενημερώσει ότι θα βαφοταν στις διακοπές των Χριστουγέννων…προφανώς δεν έγινε…τώρα μεταφέρετε για καλοκαίρι…πριν ένα μήνα μας ζητήθηκε από το διδακτικό προσωπικό όσοι γονείς μπορούμε να πάμε οινόπνευμα και μωρομαντηλα για την υγιεινή των παιδιών….δεν γίνεται να μας αμφισβητειτε κατά αυτό τον τρόπο….ποιος παίζει παιχνίδια με την παιδεία των παιδιών μας και ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται είναι ένα αλλο θέμα …..
.
Υπάρχουν ακόμα αναρτημένα δεκάδες άλλα σχόλια και η δυσαρέσκεια των γονέων είναι έκδηλη.