Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ), εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση  του πολέμου στην Μέση Ανατολή, μετά την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις και οι τελευταίες εξελίξεις  εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

Στο έδαφος της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο από τον περασμένο Οκτώβρη, των εντεινόμενων εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο, των συγκρούσεων και των επεμβάσεων στην Υεμένη και στην Ερυθρά Θάλασσα, η ιρανική επίθεση αντιποίνων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη φορά από το 1973 που μια χώρα της ευρύτερης Μέσης Ανατολής εξαπολύει άμεσα επίθεση στο έδαφος του Ισραήλ.

Παρά το κλίμα «εφησυχασμού» που καλλιεργούν διάφορα επιτελεία με αναλύσεις περί «ελεγχόμενων» και «περιορισμένων κινήσεων», όπως και τις διάφορες εκκλήσεις «αυτοσυγκράτησης» που αναπαράγουν σύμμαχοι του Ισραήλ, -ανάμεσά τους και η κυβέρνηση της ΝΔ-, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι τα ιρανικά αντίποινα συνιστούν αντικειμενικά κλιμάκωση της ευρύτερης σύγκρουσης που εντείνεται στη Μέση Ανατολή, όπου αρκεί μια σπίθα για να γίνει πυρκαγιά, πάνω στην εύφλεκτη ύλη που συγκεντρώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε μια περιοχή σφοδρών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα αγορών, για τους δρόμους και τις πηγές Ενέργειας, τον έλεγχο στρατηγικών σημείων της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.

Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική προοπτική εμείς οι γυναίκες, οι μανάδες δεν δεχόμαστε να γίνονται τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια και γρανάζια στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Στεκόμαστε ενάντια σε αυτούς που στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας πιο βαθιά στο στόμα του λύκου!

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κινούνται στις ευρωατλαντικές ράγες, που εμπλέκουν τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο και γεννούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας καθιστώντας τον στόχο αντιποίνων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ και απόσυρση της Ελλάδας από τη στήριξη του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κανένας φαντάρος μας έξω από τα σύνορα της χώρας μας! Να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ η Φρεγάτα «Ύδρα» από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές του θανάτου
  • Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η Ισραηλινή κατοχή στα Παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!