Οι γύρω δήμοι πραγματοποιούν εκθέσεις λουλουδιών εκτός ο δικός μας

Το Σάββατο 13 Απριλίου εγκαινιάζεται η 20η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αιγάλεω στο άλσος «Μπαρουτάδικο».

Την ίδια ημέρα και ο δήμος Κορυδαλλού εγκαινιάζει τη δική του.

Κάνουμε αναφορά στο γεγονός διότι η εφημερίδα μας σχεδόν κάθε χρόνο προτρέπει το Δήμο μας να πράξει κάτι ανάλογο, αφού χώροι να φιλοξενηθεί μια τέτοια έκθεση στην πόλη μας, υπάρχουν.

Σημειώνουμε πως όταν για πρώτη φορά η εφημερίδα μας έκανε την πρόταση, ο Δήμος Αιγάλεω δεν είχε ξεκινήσει να φιλοξενεί τέτοια έκθεση.

Από τότε εκθέσεις λουλουδιών ξεκίνησαν και λειτουργούν γύρω Δήμοι, αλλά εμείς σαν Δήμος δεν το είδαμε ζεστά σαν θέμα.

Σήμερα πάντως που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ψάχνει να βρει πόρους που θα την βοηθήσουν οικονομικά να ανταπεξέλθει τους δύσκολους καιρούς, η πρόταση μας γίνεται ακόμα ποιό ενδιαφέρουσα και ελκιστική.

Η λειτουργία μιας τέτοιας έκθεσης θα φέρει στο Δήμο αρκετά χρήματα, χωρίς να αναστατωθεί το σύμπαν όπως γίνεται με τα πανηγύρια.

Εκτός φυσικά του οικονομικού υπάρχει και το αισθητικό μέρος μιας τέτοιας έκθεσης και τα οφέλη που έχουν να κάνουν με την ανθοκομία και την αναβάθμιση της πόλης μας σε θεματα πράσινου και λουλουδιών.

Χώροι να φιλοξενηθεί υπάρχουν στην πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μια τέτοια Έκθεση μπορεί να φιλοξενηθεί στο “ΠΑΡΚΟ ΜΗΤΕΡΑΣ”, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στο ‘Αλσος “ΕΙΡΗΝΗ” κ.ά.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο εφέτος.

Ας το μελετήσει τουλάχιστον, μήπως και το ξεκινήσει από του χρόνου.

Είναι λυπηρό για μία ακόμα χρονιά οι συμπολίτες μας να πηγαίνουν σε άλλους δήμους, στις δικές τους Ανθοκομικές Εκθέσεις, να κάνουν τη βόλτα τους, να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις τους, να ενισχύουν εκείνους οικονομικά και εμείς να παραμένουμε παρατηρητές, αντί διοργανωτές, μιας  τέτοιας έκθεσης και των οικονομικών ωφελημάτων που προκύπτουν από αυτήν.