Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: Κτήριο ΟΤΕ και Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Αθηνών & Δυτικής Αττικής

.

Κτήριο ΟΤΕ και Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Αθηνών & Δυτικής Αττικής

Η πόλη ερημώνει. Δεν έμεινε ούτε μια τράπεζα, ούτε μια δημόσια υπηρεσία, το Νοσοκομείο υπολειτουργεί παρά τις υποσχέσεις για αναβάθμιση και μόλις έκλεισε το ταχυδρομείο.

Μας φέρνουν όμως υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης. Το Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Αθηνών & Δυτικής Αττικής.

Κτήρια σαν αυτό του ΟΤΕ στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 89 θα μπορούσε να είχε διεκδικηθεί πιο επίμονα από το δήμο μας για χρήσεις που θα ωφελήσουν την πόλη και τους κατοίκους της άμεσα.

Έχει γίνει κάποια προσπάθεια στο παρελθόν από ότι γνωρίζουμε, αλλά δεν απέδωσε τότε. Επιμείναμε όμως; Θα μπορούσε για παράδειγμα αυτό το κτήριο να στεγάσει το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, να γίνει Σχολείο για την εξυπηρέτηση των μαθητών της Κάτω Αγίας Βαρβάρας ή Επαγγελματικό Λύκειο.

Τώρα όμως που χάθηκε άλλη μια ευκαιρία, θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή ως δήμος να παρέμβουμε τουλάχιστον απαιτώντας μια καλή οργάνωση και επιτήρηση των διαδικασιών, ώστε ούτε οι άνθρωποι αυτοί να ταλαιπωρηθούν με αναμονές και πολύωρες ουρές, ούτε η ησυχία στην πόλη να διαταραχθεί, πυροδοτώντας ανθρωποδιωκτικές και ρατσιστικές φοβίες.

Δεν μας τρομάζουν εμάς όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν για να βρουν στον ήλιο μοίρα. Άλλωστε η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη με ξενιτεμένους.

Εκείνοι που μας τρομάζουν είναι αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους, τις συνθήκες ακραίας φτώχειας, τη λειψυδρία και τους διωγμούς που εξαναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να αφήσουν τις κοιτίδες τους. Αυτοί οι λίγοι που κινούν τα νήματα στον πλανήτη.

Εμείς θα είμαστε εδώ. Παρόντες σε οτιδήποτε έχει θετική ή αρνητική επίπτωση στην πόλη και το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας. Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια όπως κάποιοι που εθελοτυφλούν πεπεισμένοι ότι η πόλη ολοένα αναβαθμίζεται.

Κων/νος Σαρόπουλος

Μαζί με τους πολίτες