Ημιτελή κιγκλιδώματα, δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια σε πεζούς

.

Συχνά κάνουμε αναφορά σε κιγκλιδώματα που υπάρχουν στην πόλη μας τα οποία είτε είναι σπασμένα ή είναι ημιτελή και χρειάζονται παρέμβαση του δήμου για την επιδιόρθωσή τους.

Κιγκλιδώματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί για λόγους ασφάλειας των πεζών συμπολιτών σε εισόδους δημόσιων χώρων ή σε πεζοδρόμια με ιδιαίτερη κυκλοφοριακή κίνηση και χρήση από τους συμπολίτες μας στα σημεία που υπάρχουν.

Θα αναφερθούμε σε τρία από αυτά, για τα οποία έχουμε κάνει αναφορά στο παρελθόν αλλά ο δήμος δεν έχει ανταποκριθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για το ημιτελές κιγκλίδωμα στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Παπαδιαμάντη, το οποίο αντί να έχει πέντε τεμάχια έχεις μόλις δύο, αφού ο δήμος δεν έχει ολοκληρώσει επί πολύ χρόνο την τελική τους μορφή (πάνω φωτό).

Ένα άλλο κιγκλίδωμα βρίσκεται στην είσοδο του άλσους ΕΙΡΗΝΗ. Από τα δύο τεμάχια μόνο ένα είναι ολοκληρωμένο, αφού από το δεύτερο υπάρχει μόνο το πλαίσιο του.

Επίσης ένα τρίτο κιγκλίδωμα είχε στραπατσαριστεί αφού κάποιο όχημα έπεσε με σφοδρότητα επάνω του, στο πεζοδρόμιο στην αρχή της οδού Μακαρίου, στην παιδική χαρά που υπάρχει εκεί και ο δήμος το απομάκρυνε μετά από πολλές εβδομάδες, χωρίς όμως να το αντικαταστήσει από τότε.

Τα τεχνικά συνεργεία του δήμου, πότε σκοπεύουν να ασχοληθούν με την επισκευή ή την αντικατάσταση τους, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα ή κατόπιν κάποιου δυσάρεστου γεγονότος;;;