Η Λαϊκή Συσπείρωση στην σωστή πλευρά της ιστορίας μαζί με τους λαούς και όλοι άλλοι μόνοι τους!

.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στην σωστή πλευρά της ιστορίας μαζί με τους λαούς και όλοι οι άλλοι μόνοι τους!

Για την Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας δεν λένε τίποτα οι επί δεκαετίες θηριωδίες του Ισραήλ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που τις τελευταίες ημέρες έχουν μετατραπεί σε πραγματικό σφαγείο. Δεν λένε τίποτα για την Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου ούτε οι μαζικές συγκεντρώσεις και το μεγάλο ποτάμι του λαού που διαδήλωσε τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Τόσο πολύ δεν τους λένε τίποτα που προκειμένου να αποφύγουν να μπει σε συζήτηση και ψήφιση το ψήφισμα που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο τα εκλεγμένα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας, δήλωσαν ευθαρσώς και ανερυθρίαστα ότι «απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο!!!»

Με την άρνησή της στο ψήφισμα αλληλεγγύης της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παλαιστίνη, η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου παραδέχεται απροκάλυπτα την ταύτιση της με την κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Παραδέχεται την ταύτισή της τόσο με τις ανιστόρητες θέσεις περί «δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ» της κυβέρνησης όσο και με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις Νετανιάχου, «να αμυνθεί απέναντι στην τρομοκρατία». Ο βομβαρδισμός του παλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα με τους εκατοντάδες νεκρούς, αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και καλεί το λαό της Αγίας Βαρβάρας να συμμετέχει με την παρουσία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες την Τετάρτη 25.10.2023 στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ευμολπιδών στην Ελευσίνα.

Απαιτούμε,                                  

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας της χώρας μας στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.

Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά», να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αρνήθηκε η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου να συζητηθεί ενώ η παράταξη του κ. Γιάγκα απείχε της ψηφοφορίας, αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους – τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ η οποία τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος και δεν μπορούν να συκοφαντηθούν με αφορμή την επίθεση μιας οργάνωσης.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν και σήμερα συντάσσονται με την Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την απίστευτη θηριωδία του ισραηλινού στρατού που με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αποδεικνύεται ότι η δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα. Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ ουσιαστικά παρέχει κάλυψη σ΄ αυτά τα εγκλήματα. Μόνο ως πράξη συνενοχής και στήριξης στο κράτος-δολοφόνο για χάρη της συνεργασίας των μεγάλων ελληνικών και ισραηλινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μπορεί να θεωρηθεί.

Το δημοτικό συμβούλιο του Αγίας Βαρβάρας πιστεύοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή, απαιτεί:

  • Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

24 / 10 / 2023