Νικολαράκος Δικαίος: “Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας”

Αγαπητέ φίλε και γείτονα Κε Βαμβακόπουλε.

Επί οκτώ χρόνια υπήρξα Πρόεδρος στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

Μαζί με όλους  τους συμβούλους τακτικούς και αναπληρωματικούς του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής, άμισθοι , προσπαθήσαμε να βάλουμε σε νέα βάση  την λειτουργία  της, με λογιστικό και λογισμικό υπόβαθρο, με σωστή λειτουργία της διαχείρισης  των χρηματικών κατανομών, με παρεμβάσεις  στην συντήρηση και τις  επισκευές των σχολικών κτιρίων μέσα σε ένα διάσπαρτο, αντικρουόμενο και ασαφές νομοθετικό πλαίσιο  που ταλαιπωρεί τις Σχολικές Επιτροπές.

Προσπαθήσαμε όλοι μαζί στην Σχολική Επιτροπή, με την συμπαράσταση  του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και των υπηρεσιών του, στο πλαίσιο της υπάρχουσας δομής, να βελτιώσουμε  και να αναβαθμίσουμε τις λειτουργίες της, για αποτελεσματικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών και της κοινωνίας της Αγ. Βαρβάρας.

Αισθάνομαι την ανάγκη μέσα από την εφημερίδα σας να ευχαριστήσω τους συγγενείς, φίλους και γείτονες που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με  την ψήφο τους.

Επίσης να ευχαριστήσω την Δ/νση της  εφημερίδας σας που συνεχώς και αδιαλείπτως δημοσίευε τις σκέψεις και απόψεις μου.

Σκέψεις και απόψεις, που, εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισαν τους συμπολίτες μας, για την πόλη μας, τους  συγκεκριμένους ρόλους που πρέπει να έχουμε ως πολίτες αυτής της πόλης, ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως στελέχη στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στα σχολεία, στους συλλόγους και όπου αλλού, που είναι κρίσιμοι για τους εαυτούς μας, τους άλλους, την κοινωνική συνοχή, την ευημερία και τον πολιτισμό.

Ρόλοι που διαμορφώνουν την κουλτούρα μας, την ταυτότητα, το ποιόν και το γίγνεσθαι της πόλης μας και της κοινωνίας μας, που εκτελούνται με  εντιμότητα, ακεραιότητα,  αυτοσεβασμό, αγάπη, συμπόνια, σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων, δικαιοσύνη και διάθεση για συνεργασία, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων.  Όλα αυτά προϋποθέτουν ισχυρή θέληση και πίστη.

Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας. Λίγο πολύ, σχεδόν όλοι μας, είμαστε αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Η κατανόηση της ελευθερίας να επιλέγουμε, είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε την ζωή μας.

Ακόμα, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών και να τους ευχηθώ   καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους, με την ελπίδα ότι θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους τίμησαν με την ψήφο τους

Με εκτίμηση  για όλους

Δικαίος Νικολαράκος