Β. Γκιτάκος: “Συνεχίζουμε να είμαστε η μόνη δυνατή φωνή των εργαζομένων και του λαού μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο”

.

Δήλωση του Βασίλη Γκιτάκου, υποψήφιου Δήμαρχου Αγίας Βαρβάρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τα αποτελέσματα των εκλογών..

Χαιρετίζουμε όλες και όλους, που εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας όσο και για την Περιφέρεια Αττικής.

Μέσα στη «νεκρική σιγή» της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του λαού, που επέβαλε η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, την οποία ακολούθησαν πιστά οι «εκλεκτοί» τους και στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, η Λαϊκή Συσπείρωση  κατάφερε να καταγράψει  άνοδο βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά 1,5% (2023: 9,61% – 2019: 8,19%) στο δήμο, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής κατέγραψε άνοδο 4,5%  (2023: 14,54% – 2019: 9,85%).

Ειδικότερα στις εργατογειτονιές του Δυτικού Τομέα Αθηνών η άνοδος ήταν 7,68 ποσοστιαίων μονάδων (2023: 18,83% – 2019: 11,15%) με 6.759 επιπλέον ψήφους από τις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Παρά τη μεγάλη πόλωση, το κλίμα υπόγειων διαδρομών, εκβιασμών και εκμαυλισμού συνειδήσεων, το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο σε δήμο όσο και σε περιφέρεια επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που υπάρχουν σε ένα τμήμα του λαού και της νεολαίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση άνοιξε όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας και των πολιτικών ευθυνών που μαυρίζουν τη ζωή μας. Μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα σε κάθε γειτονιά βάζοντας μπροστά τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού της Αγίας Βαρβάρας. Όλες οι συγκεντρώσεις – συσκέψεις μας ήταν κύτταρα προβληματισμού και όχι πανηγυράκια ή ανούσια προγραμματικά ευχολόγια σε γυαλιστερό περιτύλιγμα, για να ξεγελάσουν και να αποσπάσουν την ψήφο του λαού.

Η γενικότερη άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες, με περισσότερους αγωνιστές εκλεγμένους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ειδικότερα στο Δυτικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικήςμας δίνει δύναμη και κουράγιο να είμαστε η μόνη φωνή που θα υπερασπίζεται σταθερά τα δικαιώματα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων της Αγίας Βαρβάρας  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και συμβάλλοντας  ακόμα πιο αποφασιστικά στην οργάνωση της καθημερινής πάλης των εργαζομένων και του λαού, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και των αντεργατικών – αντιλαϊκών Τοπικών Διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες.

Αγία Βαρβάρα, 10/10/2023