Νικολαράκος Δικαίος: “Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας”

Ονομάζομαι Νικολαράκος Δικαίος του Θεοδώρου  και της Κυριακής.

Καταλύτης της απόφασης  να αποδεχθώ την πρόκληση να ασχοληθώ με τα κοινά ξεκινώντας, προ οκταετίας, με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, ήταν η  επαφή  και τα ακούσματα  στις κατά καιρούς συζητήσεις που έκανα  με συμπολίτες μου της Αγ. Βαρβάρας και στην συνέχεια με τους αξιόλογους Διευθυντές και  Καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μας.

Το περιβάλλον και η πόλη στην οποία ζούμε, προσδιορίζουν το δικό μας ταξίδι και το δικό μας ευ ζην. Αν θέλουμε να πορευτούμε και να ζήσουμε σε μια πόλη και μια κοινωνία ανθρώπινη και πολιτισμένη, βασικές αξίες για όλους μας, πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι  η εντιμότητα, η ακεραιότητα, ο αυτοσεβασμός ,η αγάπη, η συμπόνια, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων, η δικαιοσύνη και η διάθεση για συνεργασία, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων. Όλα αυτά προϋποθέτουν ισχυρή θέληση και πίστη.

Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας. Λίγο πολύ, σχεδόν όλοι μας, είμαστε αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Η κατανόηση της ελευθερίας να επιλέγουμε, είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε την ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας ζήσει αυτή. Να δημιουργήσουμε το πεπρωμένο μας, την πορεία μας και να μην αφήσουμε να μας το δημιουργήσουν οι άλλοι.

Με αυτές τις σκέψεις και τις αρχές, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και  ζητώ την υποστήριξη  σας για Δημοτικός σύμβουλος  στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές  του Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό «ΑΓΙΑ  ΒΑΡΒΑΡΑ Πρώτη ξανά»  με τον σημερινό  Δήμαρχο Κο Λάμπρο Μίχο, ένα Δήμαρχο που με πάθος και δυναμισμό αγωνίζεται για την ελπίδα και το μέλλον της πόλης μας. Πιστεύω ότι με την υπάρχουσα υποδομή και τα προγράμματα που έχουν  τεθεί, θα γίνει καλύτερος τόσο ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας, όσο και η κοινωνία μας.

Νικολαράκος Δικαίος