Περιοδείες και συναντήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας και του υποψήφιου Δημάρχου Β. Γκιτάκου

.

Περιοδείες και συναντήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας και του υποψήφιου Δημάρχου Β. Γκιτάκου

 

  • Στα καταστήματα και στα καφενεία της πόλης μας

Περιοδεία πραγματοποίησε η  “Λαϊκή Συσπείρωση” το Σάββατο 2/9, στα εμπορικά καταστήματα στην πόλη μας και στα καφενεία της πλατείας Αγίας Ελεούσας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Γκιτάκο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή, με έντονη την συζήτηση για τους πλειστηριασμούς με αφορμή και την πρόσφατη κινητοποίηση κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν ζητήματα από τους καταστηματάρχες για τα αυξημένα δημοτικά τέλη και την υποβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων Γιώργο Μπίλη.

Την Κυριακή 3/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με το παράρτημα Δυτικού Τομέα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και  τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων Γιώργο Μπίλη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις οικογένειες αναπήρων αλλά και τις ανάγκες των ίδιων των πασχόντων, πως αντιμετωπίζονται από την πολιτεία και το κεντρικό κράτος αλλά και την παντελής έλλειψη υποδομών στο Δήμο όπου μια κοινωνική υπηρεσία υποστελεχωμένη καλείται να απαντήσει δεκάδες αιτήματα από τις οικογένειες αναπήρων.

Συζητήθηκαν οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, την έλλειψη σε ειδική υποδομή σχετικά με τα παιδιά με αναπηρία (κώφωση, τύφλωση, κινητικά προβλήματα) – ακόμα και παιδικών χαρών- αλλά και η έλλειψη ειδικών σχολείων και στο δήμο τη στιγμή που βρίσκονται αίθουσες για τα ξένα πανεπιστήμια, όπως συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα τονίστηκε η ανάγκη για λογοθεραπευτές – εργοθεραπευτές – ψυχολόγους στα σχολεία, αλλά και για περισσότερους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης για να καλύπτονται όλα τα παιδιά σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει ένας εκπαιδευτικός να μοιράζεται σε διάφορες τάξεις και περιπτώσεις παιδιών. Αντίστοιχα αναφέρθηκε η μηδενική βοήθεια σε γονείς για τα δικαιώματα των παιδιών τους σε επιδόματα και παροχές, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ιδιώτες.

Τονίστηκε επίσης η μεγάλη έλλειψη υποδομής και ΠΦΥ ακόμα και στο Λοιμωδών, όπως και η αδυναμία πρόσβασης στην εργασία ενώ υποχρεούνται οι Δήμοι στις προκηρύξεις για προσωπικό το 5% να είναι ΑμεΑ, ενώ εκφράστηκαν οι δυσκολίες για να βγάλουν το ΚΕΠΑ, που με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν κατά περίπτωση να το μειώνουν.

Από την συνάντηση προέκυψε η ανάγκη για δράσεις  ευαισθητοποίησης των γονέων, για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους αλλά και τι πρέπει να κάνουν για  ξεπεραστούν αναχρονιστικές αντιλήψεις περί στιγματισμού. Επιπλέον η ανάγκη για δράσεις για την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας των ΑμεΑ και ένταξη τους ομαλά στο κοινωνικό σύνολο χωρίς αποκλεισμούς, δράσεις για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό των Αμεα και στο Δήμο μας.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται δράσεις ενημέρωσης των γονέων.

Εν όψει  και του ανοίγματος των σχολείων, στις οποίες το τοπικό παράρτημα ΣΕΑΑΝ και η Λαϊκή Συσπείρωση θα καλέσουν όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα πλαίσια κοινών δράσεων και ενημερώσεων σχετικά με το πλαίσιο  διεκδίκησης για τα παιδιά ΑμεΑ, για την κοινή πάλη για να μην λογίζονται σαν κόστος όφελος οι ανάγκες τους από το κράτος.