Αντωνία Σαλαγάρα: “Με οργάνωση, θέληση και δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε”

.

Αντωνία Σαλαγάρα -Ιδιωτική Υπάλληλος- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Πιερακεα και τη Δημοτική Παράταξη “Δυνατή Πόλη”.

.
Είμαι η Αντωνια Σαλαγαρα μεγάλωσα στην Αγια Βαρβάρα και αποφοίτησα από το δεύτερο λύκειο της πόλης μας. Είμαι μητέρα δύο παιδιών και έχω σπουδάσει σε ιδιωτική σχολή γραμματεων και Η/Υ. Έχω εργαστεί ως γραμματέας στον ιδιωτικό τομέα κάνοντας στατιστικές μελέτες για τις πωλήσεις των φαρμάκων.
.
Πάντα έδειχνα ενδιαφέρον για τα κοινά και τώρα πλέον μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά καθώς αποδέχτηκα τη πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Πιερακεα έτσι ώστε να είμαι υποψηφια δημοτικη συμβουλος με τη παράταξη Δυνατή Πόλη.
.
Μέσα από τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Δυνατής Πόλης εκτός από την υλοποίηση του προγράμματος που έχει διαμορφωθεί, επιθυμώ να θίξω και να αναδείξω ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα που αφορά τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με σκοπό να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις της Δημοτικής αρχής.
.
Αναπηρία είναι η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου κατά την οποία δυσκολεύεται να προβεί σε καθημερινές δραστηριότητες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζεται η συμμετοχή του στη κοινωνία σε ίση βάση με τα υπόλοιπα άτομα.
.
Οι συμπολίτες μας αυτοί είναι ενεργοί πολίτες που πρέπει να έχουν το σεβασμό όλων μας και να έχουν ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες στη καθημερινότητα με όλους μας. Η εκάστοτε δημοτικη αρχή οφείλει να στηρίζει, να σέβεται να αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους και να μεριμνά για τις μετακινήσεις τους και την προσβασιμοτητα σε κάθε δημόσιο χώρο.
.
Ο έλεγχος και η προσαρμογή όλων των δημοτικών κτιρίων, των χώρων αναψυχής και των πεζοδρομίων στις ανάγκες των ΑμεΑ είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε δημοτικης αρχής.
.
Η τοποθέτηση κατάλληλων ασανσέρ, η διαμόρφωση των τουαλετων και η κατασκευή ραμπων απαιτούν άμεσα λύσεις για την απρόσκοπτη και όχι μετ’ εμποδίων εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
.
Ένα ειδικά εξοπλισμένο βανακι με ράμπα-το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει-έτσι ώστε να μπορούν να επιβιβαζονται σε αυτό τα αναπηρικά αμαξίδια και να γίνεται η μετακίνηση των ΑμεΑ, είναι το ελάχιστο που μπορεί να προμηθευτεί και να το θέσει στην διάθεση αυτών των συμπολιτών μας η δημοτικη αρχή.
.
Ήρθε η στιγμή που πρέπει όλοι μας να  δείξουμε έμπρακτα ενδιαφέρον για αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους πρέπει να θυμόμαστε πάντα και όχι μόνο όταν πλησιάζει κάποια εκλογική διαδικασία. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στον οικογενειακό τους περιγυρο  που καθημερινά βιώνει ένα Γολγοθά και να φροντίσουμε να τους δώσουμε χαρά και περίοπτη θέση στη κοινωνία μας. Με οργάνωση, θέληση και δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.
.
Στις 8 Οκτωβρίου σας καλώ να έρθετε όλοι μαζί με τη παράταξη μας και το Νίκο Πιερακεα  και να κάνουμε επιτέλους την Αγια Βαρβάρα μια ΔΥΝΑΤΉ ΠΟΛΗ που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν.