Ο “ΔΗΘΕΝ” συμπολίτης μας απαντά στην εφημερίδα “δικαιοσύνη” περί της ύπαρξής του και της επιστολής του, που δημοσιεύσαμε

Γράφαμε εχθές πως η εφημερίδα “δικαιοσύνη” αμφισβητούσε την ύπαρξη του  αναγνώστη, που μας έστειλε επιστολή που δημοσιεύσαμε στις 17 Αυγούστου, με την οποία αναφέρονταν στις εργασίες που γίνονται στα σχολεία της πόλης μας, ρωτώντας να πληροφορηθεί εάν αυτές έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αναβάθμισή τους, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “δικαιοσύνη” σε σχετικό άρθρο της.

Έγραφε συγκεκριμένα η εφημερίδα:

Με αφορμή το προκλητικό (τουλάχιστον) σχόλιο της εφημερίδας “δικαιοσύνη”, ζητήσαμε από τον αναγνώστη – συμπολίτη μας, επιστολογράφο να πάρει θέση.

Λάβαμε λοιπόν την παρακάτω επιστολή από τον κ. Σ. Λ., η οποία απαντάει σε όσα υποστηρίζει η εφημερίδα περί ΔΗΘΕΝ αναγνώστη μας:

“Καταθέτω ενώπιον όλων, σε δημόσιο λόγο, τον θαυμασμό μου στις ενορατικές δυνάμεις του κήνσορα της ειδησεογραφίας και συντάκτη της “αμερόληπτης” και “αντικειμενικής” εφημερίδας “Δικαιοσύνη”, αφενός για τα αυθαίρετα συμπεράσματά της σε πρόσφατο δημοσίευμά μου στην εφημεριδα “Προοδευτικη” (18/08/2023) και αφετέρου για την υπέρμετρη ειρωνεία στην απάντηση που έλαβα στα εύλογα ερωτήματα που κατέθεσα και τα οποία παρευρμηνεύθηκαν.

Κύριε/α αρθρογράφε της “Δικαιοσύνης”….

Αυτό που εντέχνως σας διαφεύγει είναι ότι η προσωποποίηση της πολιτικής κριτικής δεν είναι ασφαλής τρόπος για να τοποθετηθείς έναντι της ασκούμενης πολιτικής.

Αυτός είναι ένας κανόνας για την τήρηση του οποίου οφείλετε να φροντίζετε πρώτοι απ’ όλους….εσείς(!!) που ασκείτε πολιτική.

Ως εκ τούτου ο ειρωνικός αντίλογος σε κάθε έναν πολίτη που διαθέτει το θάρρος της έκφρασης των απόψεών του είναι…περιττός!!

Τα ερωτήματα που κατέθεσα ουδεμία σχέση έχουν με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών πολιτικών σκοπών προκειμένου να “πλήξω” την αξιοπιστία της διοικούσας δημοτικής αρχής προς όφελος μιας άλλης παράταξης.

Εξού και τα ακρωνύμια της υπογραφής μου και…όχι ολογράφως!!

Η αξιοπιστία χάνεται όταν κάποιος προσπαθεί να βαπτίσει το κρέας….ψάρι!!

Συγκεκριμένα λοιπόν…

Από πότε η συντήρηση(!!) δημοτικών-δημόσιων κτιρίων θεωρείται αναβάθμιση;;

Από πότε όποιος εκφράζει τις ανησυχίες του βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία;;

Αυτό, γιατί δεν κατανοήσατε ως τώρα πως ο διάλογος χρειάζεται τον λόγο αλλά και τον αντίλογο. Τη σύνθεση την γεννά η θέση και η αντίθεση.

Ψιλά γράμματα όμως όλα αυτά…

Έτσι δεν είναι κύριε/α αρθρογράφε της “Δικαιοσύνης”;;

Ή μήπως….κι όχι;;

ΥΣ Και βλέπω και γνωρίζω τόσα-όσα χρειάζονται για να καταθέτω εμπεριστατωμένα την άποψή μου που κάθε άλλο παρά αερολογίες είναι!!

ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

(Μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου & πρώην μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων)”