Συμπολίτισσά μας απογοητευμένη από το δήμο, όσον αφορά την περίθαλψη αδέσποτων γάτων

.

Λάβαμε από τη συμπολίτισσά μας κ. Α. Σ. το παρακάτω κείμενο με το οποίο εκφράζει τα παράπονά της και την αγανάκτησή της, όσον αφορά την αντιμετώπιση που υποστηρίζει πως είχε από το δήμο και αφορά την περίθαλψη αδέσποτων γάτων που έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή του σπιτιού της.

Η κ. Α. Σ. συνοδεύει το κείμενό της και με φωτογραφίες, από τις οποίες δημοσιεύουμε ορισμένες από αυτές, διότι το θέαμά τους είναι δυστυχώς θλιβερό:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ ΜΑΣ

Ζώντας, εδώ κ αρκετά χρόνια, στην Χίου κ αγαπώντας την πόλη μας, πίστευα πως ο Δήμος (αφελώς βέβαια) θα ανταποκρίνονταν σε αίτημα μου (που συνεχώς επαναλαμβάνω απο τον περασμένο Σεπτέμβριο), για την περίθαλψη αδέσποτων γάτων που έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή του σπιτιού μου.

Τα “φτωχά” πλασματάκια έχουν, άθελά τους βέβαια, εγείρει πλήθος αντιδράσεων διότι ενοχλούν τους γείτονες, οι οποίοι μάλιστα, ουκ ολίγες φορές έχουν απειλήσει εμένα κ την ηλικιωμένη θεία μου, που ζει στον ισόγειο (μοιραζόμαστε την αυλή) πως θα τα φολάρουν εάν δεν τα διώξουμε κ απαιτούν να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε “για να πάρουν δρόμο”, όπως λένε!

Προσφάτως μια θηλυκιά γέννησε επτά γατάκια! Στην πορεία έπαθαν μια μόλυνση στα μάτια με αποτέλεσμα, τέσσερα απο αυτά να τυφλωθουν εντελώς, ενώ τα υπόλοιπα είναι μισότυφλα.

Έχω απευθυνθεί στον Δήμο μας πολλάκις με αίτημά μου στο φιλοζωικό τμήμα κ με δεκάδες τηλεφωνήματα που έμειναν στις υποσχέσεις.

Αυτό βεβαίως που μου ξεκαθάρισαν είναι πως:

α) Ο Δήμος δεν παίρνει τα αδέσποτα

β) Δεν μπορεί να τα περιθάλψει, το μόνο που μπορεί είναι να αγοράσει τα φάρμακα κ να κάνω την θεραπεία εγώ

γ) Δεν έχουν δοθεί ακόμα κονδύλια για τις στειρώσεις!..

Στο δια ταύτα λοιπόν, αφού τρέχω σαν το, “Βέγγο” όλο το καλοκαίρι, τσακώνομαι με τους γείτονες, κυνηγάω τα γατιά για να τους βάλω κολλυριο, παίρνω τηλ τις Φιλοζωικές, Ψάχνω την κυρία ..που είναι και καλά, η υπεύθυνη του Δήμου για τα αδέσποτα (είδα κ έπαθα να την βρω διότι έλειπε σε διακοπές).

Κάποια στιγμή, με τα πολλά, εμφανίζονται υπάλληλοι του Δήμου, πιάνουν τα γατάκια με σκοπό να τα πάνε για θεραπεία.

Σε μια ώρα, περίπου τα επιστρέφουν, μαζί με με ενα κολλύριο, μια αληφή κ ένα μικρό κουτί αντιβίωση (ποσότητες που δεν φτάνουν ούτε για ενα γατί, οχι για επτά …) λέγοντάς μου πως έπρεπε εγώ να μείνω Αυγουστιατίκα στην Αθήνα για να τα περιθάλψω.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι γίνονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που παίρνουν οι Δήμοι για τα αδέσποτα? Ποιος τελικά είναι ο ρόλος της υπαλλήλου που διακοπάρει, ενω πληρώνεται για να κάνω εγώ (και πόσοι άλλοι σαν κ εμένα) την δουλειά της κ εν τέλει πια θα είναι η τύχη όλων αυτών των αδέσποτων ζώων, της πολης μας, που κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται γι αυτά, παρά μόνο στα χαρτιά???

Α. Σ.”

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την αρμόδια δημ. Σύμβουλο του δήμου κ. Μαρσώνη και ζήτησε την άποψή της. 

Η κ. Μαρσώνη μας δήλωσε πως είναι αναληθή όσα η συμπολίτισσά μας αναφέρει και πως ποτέ δεν είπε ο δήμος πως δεν θα της πάει άλλα φάρμακα, επίσης μας ενημέρωσε πως σε επικοινωνία μαζί της, την ενημέρωσε πως ο δήμος θα πάει να πάρει τα γατάκια, για φροντίδα.

Η εφημερίδα μας θεωρεί επιβεβλημένο να δημοσιεύσει την άποψη του δήμου, σε όσα η συμπολίτισσά μας, υποστηρίζει στην γραπτή επιστολή της προς την εφημερίδα μας, την οποία δημοσίευσε προς χάριν της ελευθεροτυπίας, χωρίς να την ασπάζεται και να συμφωνεί μαζί της.