Ας κρατήσουν όσοι διαφωνούν το δημοσίευμα αυτό, για την 9η Οκτωβρίου 2023…

Η εφημερίδα μας και ο υπεύθυνος για αυτήν, όλα τα χρόνια και τα 45 που υπάρχει η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, από το 1978, δεν έχουμε διστάσει να καταγράψουμε την άποψή μας για όσα συμβαίνουν και όχι σπάνια να προβλέψουμε τα μελλούμενα.

Όχι διότι διαθέτουμε μαγικές ή μαντικές ικανότητες, αλλά απλά διότι δεν είμαστε φανατικοί, ούτε αιθεροβάμονες, ούτε πουλημένοι και μπορούμε ψύχραιμα να δούμε κατάματα την πραγματικότητα.

Φυσικά ορισμένες φορές από ταχύτητα ή απόσταση, η πληροφόρησή μας μπορεί να είναι ημιτελής, πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι κατευθυνόμενη, ούτε πληρωμένη.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε τα τεκταινόμενα, έτσι τα καταγράφουμε.

Το ότι είμαστε η πλέον πολυδιαβασμένη εφημερίδα της πόλης δεν είναι φυσικά τυχαίο.

Όπως επίσης όταν, δυστυχώς, υπάρχουν μηνύσεις και αγωγές, μεταξύ πολιτικών προσώπων στην πόλη μας, σαν ντοκουμέντα οι δύο πλευρές, συνήθως, επικαλούνται δημοσιεύματά μας, σαν έγκυρη μαρτυρία, των όσων υποστηρίζουν.

Γιατί αυτός ο πρόλογος θα αναρωτηθείτε;

Γράψαμε τα παραπάνω για να καταθέσουμε την άποψή μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Άποψη που δεν είναι κατευθυνόμενη, πουλημένη ή εξαργυρωμένη και βασίζεται στην αντίληψή μας και σε όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν.

Όποιος και να εκλεγεί δήμαρχος, δεν θα αλλάξει την τακτική μας, η οποία είναι η επισήμανση προβλημάτων της πόλης μας και η κατάθεση προτάσεων.

Περίπου δύο μήνες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, υπάρχουν κατά την άποψη μας, τα εξής δεδομένα:

Ο Λάμπρος Μίχος  εμφανίζεται να προηγείται στην κούρσα που έχει ξεκινήσει, εδώ και μήνες.

Το εκλογικό σύστημα με το οποίο ο επόμενος δήμαρχος μπορεί να ανακηρυχτεί από την πρώτη Κυριακή, με το 43% των ψήφων, τον ευνοεί.

Απέναντί του υπάρχουν:

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ και με τον Βασίλη Γκιτάκο σαν υποψήφιο δήμαρχο, φιλοδοξεί να ξεπεράσει ποσοστά και ψήφους των περασμένων εκλογικών αναμετρήσεων και να είναι περισσότερο δυνατή την επόμενη πενταετία, όσο θα διαρκέσει δηλαδή η νέα δημοτική περίοδος.

Επίσης υπάρχουν οι κ.κ. Νίκος Πιερακέας και Κωνσταντίνος Σαρόπουλος οι οποίοι ενώ δείχνουν να είναι κοντά, σχεδόν ταυτόσημοι, σε αντιλήψεις και προγράμματα, δεν κατάφεραν τη σύγκλιση που ζητάει ο απλός ο κόσμος, (όχι τα στενά πρόσωπα του παραταξιακού περιβάλλοντός τους), αλλά ο κόσμος που συμφωνεί με τις απόψεις τους και να ξεπεράσουν τις ελάχιστες διαφωνίες τους, που μπορεί να είναι ίσως ΜΟΝΟ ΜΙΑ.

Η καταληκτική ημερομηνία που μπορούν ακόμα να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν κάτω από ΕΝΑ ενιαίο ψηφοδέλτιο, δεν έχει λήξει. 

Υπολείπονται ακόμα περίπου τρεις εβδομάδες.

Εάν λοιπόν δεν καταφέρουν να σμίξουνε, την επόμενη των εκλογών θα είναι εκείνοι που θα ψάχνουν για δικαιολογίες για το αποτέλεσμα που έρχεται και τάχα δεν αντιλαμβάνονται και δεν βλέπουν.

Εμείς, όπως υπάρχουμε τόσες δεκαετίες, θα είμαστε ΕΔΩ.

Ας κρατήσουν όσοι διαφωνούν με τα προγραφέντα, το δημοσίευμα αυτό, για την 9η Οκτωβρίου 2023…

Πάρις Βαμβακόπουλος