Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν χούλιγκαν του Παναθηναϊκού για τη δολοφονική επίθεση – Ευρήματα έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ

.

Οι αστυνομικοί έχουν βίντεο στα χέρια τους στα οποία νεαροί ακούγονται να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα στα ελληνικά

Ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία χούλιγκαν του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί που διενεργούν τις έρευνες για την πρωτοφανή υπόθεση.

Οι αστυνομικοί έχουν βίντεο στα χέρια τους στα οποία νεαροί ακούγονται να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα στα ελληνικά, ενώ τα ίδια άτομα φέρεται να λένε πως «έτσι γ… η Λεωφόρος». Τα βίντεο αναλύονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να ταυτοποιήσουν τουλάχιστον την παρουσία Ελλήνων χούλιγκαν στον τόπο των επεισοδίων.

Επίσης, στα εργαστήρια υπάρχουν βίντεο στα οποία εμφανίζονται νεαροί κουκουλοφόροι να λένε σε τραυματίες ύβρεις ή και να τους χλευάζουν. «Χοντρούλη, σου άρεσε;», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ένας νεαρός άνδρας σε οπτικό υλικό που αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν -εκτός των σχέσεων των οπαδών Ντιναμό και ΠΑΟ, αφού είναι αδελφοποιημένες ομάδες- πως παρόντες στα επεισόδια ήταν και χούλιγκαν της ομάδας του «τριφυλλιού». Η επιχείρηση εντοπισμού τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να αναλύουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές επαφές των συλληφθέντων, καθώς και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ελέγχονται στο διαδίκτυο δημοσιεύσεις και σχόλια χρηστών, οι οποίοι όχι μόνο δήλωσαν πως ήταν παρόντες στα επεισόδια αλλά πρόσθεσαν και τη χαρά τους για όσα συνέβησαν.

Βέβαια, αυτό που απεύχονται όλοι είναι μια πιθανή απάντηση από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο στόχοι ενδιαφέροντος, όπως κεντρικά γραφεία οργανωμένων φιλάθλων, θα ελέγχονται, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί νέα αιματοχυσία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» – Γιώργος Σόμπολος