“Λαϊκή Συσπείρωση”: “Για άλλη μία χρονιά κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Μίχου, απαξιώνουν την καθαριότητα στα σχολεία”

.

Για άλλη μία χρονιά, κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Μίχου, απαξιώνουν την καθαριότητα στα σχολεία

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και την απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας σχετικά με την «πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων», στο μοναδικό συμπέρασμα που μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι για άλλη μία χρονιά συνεχίζεται η απαξίωση της καθαριότητας των σχολείων, της υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου ανακοίνωσε την πρόσληψη μόλις 20 εργαζομένων (15 με μερική απασχόληση 3ωρη-4ωρη και μόνο 5 πλήρους απασχόλησης) για την καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την πολιτική της κυβέρνησης και σε αυτό το θέμα, χωρίς να υπολογίζει το πάγιο αίτημα των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων για συνολικότερη καθαριότητα και υγιεινή στις σχολικές μονάδες.

Οι πραγματικές ανάγκες όμως όλων των σχολείων και των παιδιών μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτόν το μικρό αριθμό εργαζομένων και μάλιστα όταν είναι και σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, εργασιακού μεσαίωνα και μειωμένου ωραρίου. Ακόμα και με το φιλότιμο των εργαζομένων, που είναι δεδομένο, δεν επαρκούν για να έχει κάθε σχολική μονάδα δύο καθαρίστριες –ες και τρείς οι μεγαλύτερες σχολικές μονάδες όπως και αυτές με διευρυμένο ωράριο έως τις 5:30μ.μ. με αποτέλεσμα να γυρνάνε οι εργαζόμενοι γύρω –γύρω τα σχολεία προκειμένου να καλύψουν ακόμα και τις ασθένειες συναδέλφων τους, σε βάρος της συνολικής καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου παρουσιάζει στο λαό της Αγίας Βαρβάρας τα ψίχουλα της κυβέρνησης για παντεσπάνι και κομπάζει για αυτό, είναι δεσμευμένη στην κυβέρνηση που τη στηρίζει και εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της, αντιμετωπίζοντας ως κόστος μη αναγκαίο την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων με κρατική χρηματοδότηση.
  • Μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων της Αγίας Βαρβάρας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά περικοπή στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής απασχόλησης των καθαριστριών -ων.
  • Αναδρομική ένταξη στα ΒΑΕ από το 2012, που άδικα και παράνομα είχε εξαιρεθεί ο κλάδος από τη λίστα.

Αγία Βαρβάρα, 7/8/2023