Τρία πάρκα σκύλων σε κοντινή απόσταση το ένα από τα άλλα – Δεκτή η πρότασή μας για το χώρο στη Στ. Σαράφη

Γνωστοποιήθηκε μέσα από το διαδίκτυο η πρόθεση του δήμου να κατασκευάσει τρία πάρκα σκύλων στην πόλη μας, καταργώντας το ένα και μοναδικό που υπάρχει και έχει απερίγραπτα χάλια στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ.

Πρόκειται για πάρκα που θα κατασκευαστούν σε τρία σημεία της πόλης μας, τα οποία όμως είναι όλα στην ίδια σχεδόν γεωγραφική ζώνη του δήμου μας.

Το πρώτο στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ, καταργώντας το σημερινό ακατάλληλο που υπάρχει και συνεχώς γράφουμε τα τελευταία χρόνια για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν με τη μηδαμινή υποδομή.

Το δεύτερο στο αδιέξοδο της οδού Στεφ. Σαράφη και Παπαφλέσσα, για το οποίο εδώ και χρόνια ζητούσαμε την αξιοποίησή του ακριβώς για το σκοπό αυτόν και ο δήμος τον θεωρούσε “ακατάλληλο” και τον απέρριπτε, αλλά τελικά τώρα τον εγκρίνει.

Το τρίτο μεταξύ των οδών Δούσμανη και Φλέμινγκ. Για τον τρίτο χώρο εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας. Πρώτον διότι βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνο της Στεφάνου Σαράφη και δεύτερον διότι πιστεύουμε πως ο χώρος αυτός πρέπει να διαμορφωθεί σε πάρκινγκ για τις μεγάλες ανάγκες των επισκεπτών του γηπέδου.

Σημειώνουμε πως με βάση το σχεδιασμό, άλλες μεγάλες περιοχές της πόλης μας μένουν ακάλυπτες όσον αφορά τις ανάγκες των εκεί κατοίκων που έχουν τετράποδα.

Υπάρχει κατάλληλος χώρος για πάρκο σκύλων στο άλσος ΕΙΡΗΝΗ, στο κάτω μέρος που εφάπτεται με τον μαντρότοιχο του Νοσοκομείου. Η κατασκευή στο σημείο εκείνο του τρίτου πάρκου σκύλων θα εξυπηρετούσε τους συμπολίτες μας μεγάλης περιοχής της κάτω Αγίας Βαρβάρας και δεν θα χάναμε το χώρο για πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ.

Ο δήμος βεβαίως είναι αυτός που αποφασίζει.

Δεν είναι κακό πάντως ούτε θα τρωθεί το πρεστίζ κανενός, εάν κάποια πρόταση ικανοποιεί τις ανάγκες και γίνει αποδεκτή, όπως αυτή της Στέφανου Σαράφη…