Χριστίνα Κόρσαββα υπ. δημ. σύμβουλος, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Πιερακέα και τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

.

Χριστίνα Κόρσαββα Φοιτήτρια Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Πιερακέα και τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ».

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα. Είμαι κόρη του Γιάννη Κόρσαββα και της Σοφίας Καραχάλιου. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο και σήμερα είμαι τελειόφοιτη του τμήματος λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είμαι ενεργός πολίτης, παρακολουθώ τα δημοτικά πράγματα, συμμετέχω στα δρώμενα και επιθυμώ να συμβάλλω με την παρουσία μου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Πιερακέα και με πολλούς και άξιους συνυποψηφίους μου στον συνδυασμό « ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ.»

Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Αγία Βαρβάρα – Δυνατή Πόλη» είναι η διαπίστωση ότι στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια απουσιάζει μια ουσιαστική πολιτική για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας. Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα γι’ αυτούς και δεν ανέχομαι την απουσία ουσιαστικής πρόνοιας και φροντίδας. Καθημερινά βλέπουμε στους δρόμους της πόλης να κυκλοφορούν πολλά αδεσποτάκια τα οποία χρειάζονται την στοργή και τη φροντίδα μας καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα της ζεστασιάς και της αγάπης που έχουν τα δεσποζόμενα ζωάκια.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει και επιβάλλεται να συμβάλλει έμπρακτα στη σωστή διαβίωσή τους. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα. Που τώρα διανύουμε. Η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε πολλά σημεία του δήμου μας όπου καθημερινά θα γίνεται ο απαραίτητος ανεφοδιασμός είναι ένα μέτρο ανακούφισης. Πέρα από αυτά τα δύο μέτρα θα ήταν καλό να προχωρήσει η τοποθέτηση μεταλλικών κουτιών όπου σε αυτά θα τοποθετούνται βιοδιασπώμενες σακούλες αποκομιδής περιττωμάτων. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει στην καθαριότητα της πόλης. Άλλωστε πολλοί δήμοι έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει τέτοια μέτρα.

Η εκπαίδευση των συνδημοτών μας και η ευαισθητοποίησή τους στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων με το να τοποθετούν στις εισόδους των σπιτιών τους πήλινα μπολάκια παρέχοντας στα αδεσποτάκια τροφή και νερό, τηρώντας παράλληλα αυστηρά όλους τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας και θα συμβάλλει στην ανακούφιση των τετράποδων φίλων μας. Ο δωρεάν εμβολιασμός θα βοηθήσει στον περιορισμό των ασθενειών ενώ οι στειρώσεις και η ενημέρωση των δημοτών έτσι ώστε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους θα περιορίσουν την εξάπλωση του φαινομένου των αδέσποτων. Η δημιουργία δωρεάν γραμμής επικοινωνίας για καταγγελίες κακοποίησης ζώων αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα έχουν σχέση με την υιοθεσία των αδέσποτων είναι δράσεις που πρέπει να γίνουν. Η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις εθελοντικές ομάδες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία κυνοκομείου, και εκπαιδευτηρίου ζώων.

Όλα αυτά θα πρέπει και μπορούν να γίνουν με την εποπτεία και τον συντονισμό μιας δημοτικής αρχής που πράγματι δείχνει την ευαισθησία της για τους τετράποδους φίλους μας. Για αυτά και πολλά άλλα τίθεμαι στη διάθεση του λαού της Αγίας Βαρβάρας και ζητάω την υποστήριξή του. Η «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» και ο Νίκος Πιερακέας θέλει και μπορεί να ασκήσει μια τέτοια πολιτική.

Χριστίνα Κόρσαββα