Αναστάσιος Λεμπέσης: “Ο Βασίλειος Σωτηροπουλος, διάβηκε την οδό της αιωνιότητας, ως θνητός, ως άνθρωπος”

.
Διαβηκες κι εσύ την οδό της αιωνιότητας, ως θνητός, ως άνθρωπος. Αγωνιστής της ζωής, παιδί της κατοχής και του πολεμου, όπως ελεγες, συ ο Βασίλειος Σωτηροπουλος, αφησες τη φτώχεια της Στρεζοβας – Δάφνης της επαρχίας Καλαβρύτων, νεαρός, κι ήλθες στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη σου.
.
Βρήκες φιλόξενη γωνια στην Αγία Βαρβάρα, κοινότητα τότε, τέλη της δεκαετίας του ’40. Άριστος οικογένειαρχης, με τέσσερα παιδιά κι επτά εγγόνια, στοργικός και δοτικος πατέρας και παππούς, πετυχημένος επαγγελματίας για δεκαετίες, απ τους παλαιότερους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, έζησες, δημιούργησες, χάρηκες πολύ, λυπήθηκες πολυ ως άνθρωπος και κινησες, πλήρης ημερων, για το τελευταίο ταξίδι.
.
Κι εμεις, παιδιά κι εγγόνια, με βουβό πόνο, βαθιά θλίψη και συγκίνηση, συγγενείς και φίλοι, γείτονες σε αποχαιρέτησαμε, σε ασπάστηκαμε για τελευταία φορά, σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου, μετά την εξοδιο ακολουθία στην Αγία Ελεουσα και στον ενταφιασμό σου στο Διμηνιο Δήμου Σικυωνιων Κορινθίας, στο δεύτερο σπίτι σου που αγάπησες και δημιουργησες.
.
Η μνήμη σου θα μείνει για πάντα ζωντανή.
.
Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα.
.
Αναστάσιος Λεμπέσης