Ειρήνη Φωτίου: “Όλοι Μαζί να αλλάξουμε την Πόλη μας!”

.

Γεννήθηκα και ζω στην Αγία Βαρβάρα από επιλογή.

Αγαπώ την πόλη μου, που έχει ένα από τα καλύτερα ξηρά κλίματα στην Αττική και έχει την προστασία της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας, την χριστιανική συνέχεια της αρχαίας θεάς Εκάτης.

Αγωνιώ και προσδοκώ από μικρή, η πόλη μας να γίνει πολύ καλύτερη, και κατά συνέπεια να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής ζωής μας.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Μαζί με τους Πολίτες – Δημοτική κίνηση Αγίας Βαρβάρας» του γιατρού Κωνσταντίνου Σαρόπουλου, έχουμε αυτήν την ευκαιρία.

Το ήθος, οι αρχές και η ακεραιότητα του ανθρώπου και επιστήμονα Κ. Σαρόπουλου, μας το εγγυάται. Έτσι μετά από την τιμητική πρόσκληση του, να συμμετάσχω στον συνδυασμό του, συμπαρατάχθηκα μαζί του, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, για να βοηθήσω κι εγώ, να πραγματοποιηθεί το όραμα του/μας, για την πόλη μας.

Ένας μεταξύ άλλων, σημαντικός τομέας, όπου όλοι μαζί οραματιζόμαστε και θέλω πολύ να συνδράμω, είναι να κάνουμε την Αγία Βαρβάρα μια «Πράσινη Πόλη»! δηλαδή μια πόλη πράσινη, οικολογικά και οικονομικά βιώσιμη. Ένας δεύτερος μεγάλος στόχος, για τον οποίο θα βάλω όλες τις δυνάμεις μου, είναι η απομάκρυνση των πυλώνων και η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης, που υποβαθμίζουν τις κατοικίες μας, και υπομονεύουν την υγεία μας, όπως έχουν αποδείξει πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες.

Ας ενισχύσουμε όλοι, τον συνδυασμό «Μαζί με τους Πολίτες – Δημοτική κίνηση Αγίας Βαρβάρας», γιατί μόνο έτσι, δηλ. «όλοι μαζί» μπορούμε να πετύχουμε να αλλάξει η Πόλη μας.

………………………………….

Η Ειρήνη Φωτίου είναι Γεωπόνος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό M.Sc. στα «Ενεργειακά Συστήματα – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Εργάστηκε ως Γεωπόνος στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού, και τα τελευταία 35 χρόνια ως καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 έως 2018 προσέφερε τις υπηρεσίες της σε θέση ευθύνης, ως Σχολική Σύμβουλος των Γεωπόνων Εκπαιδευτικών.