Ξεκίνησε η κατεδάφιση των τριών περιπτέρων – Θα έχει ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Όπως γράφαμε εχθές ο δήμος αποφάσισε την κατεδάφιση τριών περιπτέρων στα όρια του, τα οποία τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσαν.

Αναλυτικά τα κενωθέντα περίπτερα, όπως αναφέρονται στην απόφαση του Δ.Σ.:

• Ελ. Βενιζέλου 66 & Ηπείρου. Το περίπτερο είναι κλειστό τουλάχιστον από το 2021 και δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία οικονομική του υποχρέωση από το 2019 έως σήμερα

• Ελ. Βενιζέλου 25. Από τα στοιχεία της υπηρεσίας προκύπτει ότι το περίπτερο είναι κλειστό από 01/07/2017

• Στη συμβολή των οδών Ιερά Οδού και Ελ. Βενιζέλου. Από τα στοιχεία της υπηρεσίας προκύπτει ότι το περίπτερο είναι κλειστό από 01/12/2017

Από εχθές το πρωί ο αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, με εργαζόμενους του δήμου, άνοιξε τα δύο από αυτά, παρουσία της αστυνομίας και κατέγραψε ότι υπήρχε στο εσωτερικό τους πριν αυτά απομακρυνθούν.

Σημειώνουμε πως βρέθηκαν στο εσωτερικό τους, ταμειακές μηχανές, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, διάφορα  ηλεκτρονικά και ένα δίπλωμα οδήγησης.

Το πρώτο περίπτερο που άνοιξε με τη βοήθεια τροχού ήταν αυτό στην οδό Ελ. Βενιζέλου 66, αλλά σταμάτησε η κατεδάφισή του, διότι υπήρχε μετρητής της ΔΕΗ και καλέστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ για να το αποσυνδέσει.

Το ίδιο και για το περίπτερο στην οδό Ελ. Βενιζέλου 25 επίσης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να έρθει για τη δουλειά αυτή τις επόμενες ημέρες.

Το συνεργείο του δήμου κατευθύνθηκε στο περίπτερο το οποίο υπήρχε μπροστά από το Praktiker και αφού ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η κατεδάφισή του.

Ένας από τους εργαζόμενους του δήμου συγκινημένος μας είπε πως θυμάται το περίπτερο από τη δεκαετία του ΄70. Από αυτό αγόραζε τσιγάρα και άλλα μικροπράγματα και μας ζήτησε να τον φωτογραφίσουμε στο εσωτερικό του.

Υπολογίζεται πως έως την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν κατεδαφιστεί και  τα υπόλοιπα.

Πάντως έχουμε την άποψη πως το περίπτερο που γκρεμίστηκε, θα μπορούσε να μεταφερθεί και να στηθεί σε κάποιον χώρο, άλσος ή πλατεία, για να θυμίζει μέρες που υπήρχαν και ήκμαζαν, όταν τα καταστήματα στην περιοχή ήταν ελάχιστα.

Το συγκεκριμένο ήταν σε καλή κατάσταση, παραδοσιακού στυλ και με λίγη δουλειά θα μπορούσε να διακοσμεί κάποιον χώρο στην πόλη μας.

Ας το σκεφτεί ο δήμος κι αν κάποιο από τα υπόλοιπα δύο είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να το πράξει.