.
Από τη ΝΔ μπαίνουν στη νέα Βουλή Συρίγος, Τραγάκης, Λεονταρίτης και μένουν εκτός Αμυράς και Πουλής – Επιπλέον η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση του βουλευτή Επικρατείας (Μαρία Πολύζου) την οποία κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας
Μεγάλες «καραμπόλες» προκύπτουν από την κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. Μεταξύ άλλων αλλάζει και ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.
Μεγαλύτερες, όμως, είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.
Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.
Η «καραμπόλα» τέλος με την μία από τις έδρες της Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.