ΒΕΠ και Περιφέρεια Δυτικής Αττικής για την επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΠ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής σε ό,τι αφορά ζητήματα παραβατικότητας που “μαστίζουν” την περιοχή, με εταιρείες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την  περιουσία άλλων πολιτών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 28/6/2023, ο Προέδρος Β.Ε.Π. κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας  με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο.

Αφορμή ήταν η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιομηχανική περιοχή του  Ασπροπύργου πριν λίγο καιρό από την οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες οι  γειτονικές επιχειρήσεις  και παράλληλα τέθηκαν σε κίνδυνο και άλλες εταιρείες.

Η παρέμβαση της περιφέρειας ήταν άμεση και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λάβει μέτρα προστασίας και θωράκισης των επιχειρήσεων εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κοινό συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει ο νόμος σχετικά με τις παραβάσεις που αφορούν το περιβάλλον να γίνει πιο αυστηρώς και να δοθούν άμεσα λύσεις τόσο για την προστασία των επιχειρήσεων, των πολιτών αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος Β.Ε.Π. ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση τη περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής για όλες τις ενέργειες με σκοπό την διαφύλαξη της ασφάλειας των επιχειρήσεων και μεταξύ άλλων τόνισε : «η συνεργασία περιφέρειας και επιμελητήριών είναι σημαντική για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις.

Λύσεις υπάρχουν, ας βάζουμε όλοι μαζί πλάτη για να προχωράμε σε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα αλλά και για να σχεδιάζουμε εργαλεία αντιμετώπισης τους. Η Δυτική Αττική είναι ο «αναπτυξιακός πνεύμονας» της παραγωγής στην Αττική, ήδη κάτι άλλαξε με την λειτουργία των Ναυπηγείων, ας συνεχίσουμε   την ουσιαστική αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής η οποία έχει πολλά να δώσει !»

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ