.
«Σε μια χώρα όλοι λένε ότι οι πολίτες έχουν πάντα δίκιο. Σε αυτήν την χώρα υπάρχουν μόνο πολίτες που πολιτεύονται και πολίτες που δεν πολιτεύονται. Όλοι οι πολίτες ψηφίζουν. Κάθε φορά που η χώρα έχει εκλογές, οι πολίτες λένε ότι ο κυρίαρχος λαός δηλαδή οι πολίτες έχουν πάντα δίκιο και ταυτόχρονα κάνεις πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει πως υπάρχουν πολίτες που ψηφίζουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφισε αυτός. Ποιος τελικά όμως έχει δίκιο;»
.
Αναλύοντας το πρόβλημα μέσω της Θεωρίας Συνόλων, είναι κατανοητό πως αν όλοι οι πολίτες έχουν πάντα δίκιο τότε όλοι οι πολίτες ψήφισαν σωστά. Οπότε οι πολίτες δεν έχουν δίκιο που δεν καταλαβαίνουν τους πολίτες που ψήφισαν κάτι άλλο. Από την άλλη αν οι πολίτες δεν έχουν δίκιο, τότε δεν είναι ο κυρίαρχος λαός και άρα κάνουν λάθος όπως ψηφίζουν.
.
Το παράδοξο των εκλογών έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε Μαθηματικό Παράδοξο, την δομή της Θεωρίας Συνόλων, διαγράφοντας επίσης την όποια ελπίδα θεμελίωσης των μαθηματικών σε όρους λογικής, ενώ κάθε 4 χρόνια (πολλές φορές και συχνότερα) υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στα όρια της τρέλας μελετώντας και προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις συμπεριφορές όλων εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους, παντογνώστες, διαβασμένους… συνελόντι ειπείν, Θεούς!!!
.
Καληνύχτα Θεοί μου και να μου προσέχετε τους Άβαντες…
.
Για την συνέχεια του “Αυτά!” ένας εχθρός που σιωπά… γράφοντας…
.
ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ