Παραίτηση Μπαράκου από Ένωση Γονέων και Σύλλογο Α ΓΕΛ, λόγω δημοτικών εκλογών

Προς:

Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας (enosigav@gmail.com)

Σύλλογο Γονέων 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας (1olykeioav@gmail.com)

Αγία Βαρβάρα, 21 Ιουνίου 2023

Αγαπητοί μου φίλοι,

Τις προηγούμενες ημέρες ο Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί με τους Πολίτες», με τίμησε με την πρότασή του – πρόσκλησή του να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αποδέχτηκα την πρόσκλησή του με μεγάλη χαρά καθώς αρκετοί ήδη γνωρίζετε το ενδιαφέρον μου και την ανάγκη μου να προσφέρω στην Πόλη μας. Είναι ώριμες οι συνθήκες για μένα να ασχοληθώ εντατικά πλέον και συστηματικά.

Αυτή η απόφαση με οδήγησε να αναλογιστώ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, που καλούμαι να διαχειριστώ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον μου για την πόλη που ζώ και μεγαλώνω τα παιδιά μου με έστρεψε στο να εμπλακώ ενεργά με το Γονεϊκό Κίνημα της πόλης μας. Υπήρξα Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας γιατί ήθελα, σαν γονέας, να έχω λόγο και να συμμετέχω ενεργά σε ότι αφορά τα σχολεία της πόλης μας και των συμφέρον των μαθητών μας.

Αισθάνομαι υπερήφανος για τους αγώνες που έδωσα σε μια πορεία σχεδόν 20 ετών αλλά και για όσους θα δώσω ακόμα στη ζωή μου στο μέλλον μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτήν μου την διαδρομή έχω εκπροσωπήσει τους Γονείς και τους Μαθητές της πόλης μας ως:

  • Πρόεδρος του 7ου Δημοτικού Σχολείου,
  • Μέλος της Σχολικής Επιτροπής του 7ου Δημοτικού Σχολείου
  • Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων από το 7ο Δημοτικό Σχολείο & το 1ο Γυμνάσιο,
  • Γενικός Γραμματέας του 1ου Λυκείου,
  • Αντιπρόεδρος του 1ου Λυκείου,
  • Ταμίας της  Ένωσης Γονέων,
  • Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων (του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης μας που εκπροσωπεί γονείς και μαθητές)
  • Μέλος στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ)
  • Σύνεδρος και υποψήφιος για το ΔΣ στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καθώς και
  • Υποψήφιος για το συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας,
  • Πρόεδρος Γενικών και Εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων της Ένωσης Γονέων που είναι η ανώτερη διαδικασία των θεσμών  στην πόλη μας.

Για αυτήν μου την πορεία θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με έχουν στηρίξει. Δεν ξεχνώ ότι όταν πρωτο-ασχολήθηκα κάποια παιδιά ήταν μικροί μαθητές και σήμερα είναι γονείς. Γνώρισα γονείς, με τους οποίους συστρατεύθηκα, διαφώνησα, συγκρούστηκα αλλά στο τέλος συμπορεύτηκα και μαζί καταφέραμε να βρούμε κοινούς τόπους, να συνεργαστούμε και να πετύχουμε στόχους.

Νιώθω την ανάγκη να αναφέρω μερικούς, γιατί πώς να ξεχάσω τον Δημήτρη Κοντοστάθη αλλά και το Θανάση Τσεκούρα, την Φανή Αλεξίου, τον Μάρκο Μωράκη,  την Λίτσα Περγαντή, αυτοί και άλλοι πολλοί από το παρελθόν, όλοι μας τόσο διαφορετικοί, αλλά όλοι με διάθεση να συνεργαστούμε.

Αλλά πως ξεχάσω και τους γονείς που συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια όπως τον Τάκη Κουρκουμέλη, τον Νίκο και τη Ρούλα Φαΐτάκη, τη Μαίρη Αγγελοπούλου, τη Λένα Νούκα, την Πόπη Αλεξάκη, τον Δημήτρη Πολυμεράκη, τον Μπάμπη Τουλκαρίδη, τη Θεοκλή Κοτσυφάκη, την Ειρήνη Αργίτη και άλλους πολλούς!

Αλλά, ιδιαίτερα, θα ήθελα να σταθώ στον Κυριάκο Καζαντζή για όλες τις αγωνίες και ανησυχίες που περάσαμε μαζί και για το τέλος, αφήνω τον Λάζαρο Κονταξή, που η πρώτη μας επαφή σημαδεύτηκε από μια έντονη αντιπαράθεση και διαφωνία αλλά καταλήξαμε να είμαστε αχώριστοι συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια, μιας και μας ένωναν κοινοί στόχοι όπως ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά και η αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην Πόλη μας!

Είμαι περήφανος γιατί κατάφερα μέσα από όλη αυτή την πορεία,  κάποιοι γονείς να γίνουν φίλοι καρδιάς!

Και, κυρίως, γιατί μέσα από αυτήν την πορεία μαθαίνω και εξελίσσομαι συνεχώς!

Σήμερα λοιπόν η επιλογή μου, που με εμπλέκει στην πρώτη γραμμή των Δημοτικών Εκλογών, δεν μπορεί να συνάδει και με τις θέσεις του Αντιπροέδρου τόσο στην Ένωση Γονέων, όσο και του 1ου Λυκείου.

Πεποίθησή μου είναι ότι οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων για να είναι ισχυροί πρέπει να είναι αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι. Πρέπει να υπηρετούνται από ΓΟΝΕΙΣ ανένταχτους, που δεν επηρεάζονται από κανένα πρόσωπο, Δήμο ή παράταξη.

Έτσι, λοιπόν, ένας νέος κύκλος ανοίγει και ένας άλλος πρέπει να κλείσει.

Είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι πολλά καρπούζια δεν χωρούν σε μια μασχάλη.

Στη ζωή μου επιλέγω τις θέσεις που κατέχω να τις υπηρετώ έντιμα. Χωρίς υστεροβουλία και χωρίς σκοπιμότητα. Δεν θα δεχόμουν ούτε καν την υπόνοια ότι προσπαθώ να υφαρπάξω ψήφους γονέων λόγω της συμμετοχή μου στα θεσμικά όργανα, που έχω εκλεγεί. Αυτό είναι κάτι εντελώς αντίθετο με τις αρχές μου.

Αλλιώτικοι καιροί και ήθη, αλλιώτικοι άνθρωποι, αλλά το σπουδαίο είναι ότι δεν αλλάζουμε εμείς.

Τέλος, θα ήθελα να κάνετε δεκτό το αίτημα της παραίτησης μου από  τη θέση του Αντιπροέδρου του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και από τη θέση του Αντιπρόεδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας. Συνεπώς, στο πρώτο Δ.Σ. που θα κάνετε να καλέσετε τους αντίστοιχους αντικαταστατές στις θέσεις που κατείχα μέχρι σήμερα για  να αναλάβουν τα καθήκοντα εκπροσώπησης.

Σε ένα πράγμα θέλω να δεσμευτώ και να γνωρίζετε καλά, ότι πάντα θα είμαι δίπλα σας.

Στόχος μου θα είναι να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ  του Γονεϊκού Κινήματος και Δήμου κάτι που έχει χαθεί και απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός σχολικού γυμναστηρίου, δυο δημόσιων σχολείων που στη συνέχεια θα γίνουν τέσσερα.

Επίσης σας καλώ το επόμενο διάστημα να εκφράσουμε όλοι μαζί την αλληλεγγύη μας, ώστε καμία οικογένεια, κανένα παιδί, κανένας γονιός να μην χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, όπως θα συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, όπου όλη η τοπική κοινωνία εκεί θα προσπαθήσει  να αποτρέψει τον πλειστηριασμό.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Μπαράκος