ΑΣΕΠ – Γραπτός Διαγωνισμός: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για το «πάγωμα» προσλήψεων

.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΑΣΕΠ, κατέθεσε ομάδα υποψηφίων στο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022 – όπως είχε προαναγγείλει με αποκλειστικό ρεπορτάζ του το aftodioikisi.gr –  με την οποία ζητά την ακύρωση του λόγω αντισυνταγματικότητας. Τα δικόγραφα κατατέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και με τα ασφαλιστικά μέτρα οι υποψήφιοι συζητούν να διαταχθεί η αναστολή εκτέλεσης των πινάκων βαθμολόγησης και η αναστολή συνέχισης της διαδικασία του διαγωνισμού 2Γ/2022 στο δεύτερο στάδιο της (Στάδιο Β) που αφορά την έκδοση προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων από τους επιτυχόντες του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού.

Ουσιαστικά οι υποψήφιοι με τα ασφαλιστικά μέτρα, σημειώνουν ότι υπήρξαν λάθη στη διαδικασία, θεωρούν ότι αδικήθηκαν και επιχειρούν να «παγώσουν» τις διαδικασίες για την έκδοση από το ΑΣΕΠ των προκηρύξεων για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, η κάλυψη των οποίων θα γίνει αποκλειστικά από τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν 5ο υποψήφιοι του γραπτού διαγωνισμού και σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα ακολουθήσει ανάλογη ενέργεια και από άλλους υποψηφίους το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γραπτός διαγωνισμός μπορεί και να κριθεί στα δικαστήρια.  

Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί εξώδικο που κατέθεσαν 134 υποψήφιοι προς το ΑΣΕΠ, με κοινοποίηση στο ΥΠΕΣ και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, με το οποίο ζητούσαν να μην εκδοθούν οι πίνακες και να επαναληφθεί εν όλω ο διαγωνισμός (μεταξύ των ίδιων υποψηφίων).

πηγή: Aftodioikisi.gr –