Σχολικό Συμβούλιο στο Α Γυμνάσιο και δεσμεύσεις του δήμου να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα…

Εχθές Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο του Α Γυμνασίου, με αφορμή τη διάρρηξη στο σχολείο, την κλοπή 13 ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ και αποφάσισε την αναβάθμιση της ανύπαρκτης σχεδόν  ασφάλειάς του, σε “επιδρομές” που δέχεται κατά καιρούς από εξωσχολικούς, με αποκορύφωμα την πρόσφατη.

Δυστυχώς έπρεπε για μια ακόμα φορά να “πάθουμε” σε αυτήν την πόλη για να “μάθουμε” (;), παρά τα συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, για την κατάσταση που επικρατούσε στο θέμα της ασφάλειας του συγκεκριμένου σχολείου και ο δήμος “νωχελικά” τα αντιμετώπιζε.

Ας ελπίσουμε πως αυτήν τη φορά ο δήμος θα ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για “θωράκιση” του Σχολείου και πως θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου, για αντικατάσταση των κλαπέντων πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, όπως αυτές περιγράφονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Α Γυμνασίου, που ακολουθεί.

Καλές οι ανακοινώσεις για μεγαλεπήβολα σχέδια εκατομμυρίων για εκ θεμελίων αλλαγές και ανακατασκευές, αλλά στην πράξη κρίνονται όλοι και όλα. Στην πράξη όπου αποδείχτηκε πόσο ευάλωτα είναι τα σχολεία μας σε επιθέσεις διαρρηκτών, “που βρίσκουν και τα κάνουν”, αφού ορισμένα από αυτά είναι παντελώς απροστάτευτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ