Ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης στην πόλη μας, για την “Πράσινη Γειτονιά”

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα επισκεφτεί την πόλη μας και συγκεκριμένα την “Πράσινη Γειτονιά” (Πολυκατοικίες οδού Σίφνου) για να ανακοινώσει επίσημα την συνέχιση του έργου που αφορά την αναβάθμιση των κατοικιών δεκάδων συμπολιτών μας.

Σημειώνουμε πως τα κτίρια αναβαθμίζονται, αφού γίνονται περιβαντολλογικά, με μονώσεις, αλουμίνια, κουφώματα, ειδικά χρώματα κλπ. ΧΩΡΙΣ οι κάτοικοι να επιβαρυνθούν ΟΥΤΕ ένα ευρώ.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, με υπουργό Περιβάλλοντος την κ. Μπιρμπίλη.

Τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Λάμπρος Μίχος που βοήθησε στην έγκριση και υλοποίηση του προγράμματος

Εκείνη την περίοδο η Δημοτική Αρχή είχε δεχθεί σφοδρότατες κριτικές από την  αντιπολίτευση για την οφέλεια αλλά και το κέρδος του Δήμου από το πρόγραμμα αυτό.

Ένα μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε με τις εργασίες σε μία από τις πολυκατοίκιες (φωτό), αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

Μετά από επίμονες συζητήσεις και πρωτοβουλίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Καπλάνη, ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης πείστηκε για την επανεκίνηση του έργου το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα στην καινούργια φάση του.

Την Τετάρτη λοιπόν στην υποδοχή του κ. Υπουργού, θα παρευρίσκονται και άτομα που όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα “ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ”  ήταν σφόδρα αντίθετοι με αυτό, αλλά αυτή την φορά  θα είναι θερμοί υποστηρικτές του και χειροκροτητές του βεβαίως, βεβαίως…