Τα πυροσβεστικά κανονάκια στο βουνό, δεν τα έχουμε δει να λειτουργούν ακόμα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου…

Ρωτάγαμε προ εβδομάδων, μέσα από δημοσίευμά μας, εάν έχουν γίνει δοκιμές στα πυροσβεστικά κανονάκια στο βουνό, διότι δεν τα έχουμε δει να εκτοξεύουν νερό για να κρατούν τα δένδρα βρεγμένα και το περιβάλλον με υγρασία.

Παρ΄  ότι βρισκόμαστε εδώ και ένα μήνα σχεδόν, στην αντιπυρική περίοδο δεν τα έχουμε δει να ρίχνουν νερό και να λειτουργούν.

Πάντως αναρτήθηκε στη διαύγεια απόφαση ανάθεσης του δημάρχου κ. Μίχου με ημερομηνία 27/4/2023, με  Θέμα: Aνάθεση παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Συντήρηση υφιστάμενης γεώτρησης».

Εάν πρόκειται για τη γεώτρηση στο βουνό πίσω από το σινε ΠΑΝΘΕΟΝ, η οποία τροφοδοτεί με νερό τα κανονάκια, (σύμφωνα με πληροφορίες μας για αυτήν πρόκειται) εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει:

Ανατέθηκε η συντήρηση της συγκεκριμένης γεώτρησης, τρεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;

Δηλαδή αυτή η εργασία που έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιηθεί και το σύστημα να είναι δοκιμασμένο και σε λειτουργία ακόμα δεν είναι έτοιμο;

Απλά ερωτήματα που η απάντησή τους, που πιθανότατα δεν θα πάρουμε, δείχνει τον προγραμματισμό που υπάρχει στο δήμο…

Ελπίζουμε να μην δούμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από διάφορους, όπως παλαιότερα, με τα κανονάκια σε λειτουργία από προηγούμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια αποδείξεως του αντιθέτου…